Més de 100 entitats ecologistes, (inclosa l'ALNUS) excursionistes (inclosa la SEAS) i veïnals convoquen una manifestació contra la política ambiental de la Generalitat

Des de l'Alnus recolzem i participarem a la manifestació contra la política ambiental de la Generalitat i demanant la dimissió del Conseller Felip Puig que tindrà lloc el proper 10 de juny. Aquesta manifestació anirà acompanyada d'una campanya de difusió sobre l'estat del medi ambient a Catalunya.

La iniciativa sorgeix a l'Assemblea d'Entitats Ecologistes de Catalunya i s'hi ha afegit més d'un centenar d'associacions. Aquestes entitats atribueixen la proliferació de projectes agressius amb el medi ambient com l'ampliació de Baquèira-Beret, nous projectes de camps de golf, la instalˇlació incontrolada de parcs eòlics... i tants altres projectes que assetgen el medi ambient a Catalunya a les mancances de la política ambiental de la Generalitat.

Aquesta realitat contrasta amb els acords internacionals que se signen i el creixent interès que els governants tenen en utilitzar un discurs "sostenibilista" farcit de conceptes manllevats de l'ecologisme.

Canvi a la Generalitat

Considerem molt greu que la Conselleria de Medi Ambient, lluny de vetllar per alternatives respectuoses amb el medi ambient, actui com a promotora dels projectes més agressius, recolzant-los públicament i castigant els qui legítimament ens hi oposem, més que com a responsable de la protecció del medi natural del nostre país.

Davant d'això les entitats convocants demanem un canvi d'orientació en la política ambiental de la Generalitat de Catalunya que acabi amb el desgavell actual i faci possible un desenvolupament del nostre país sensible amb les necessitats dels sectors implicats, compatible amb el manteniment de la qualitat del medi ambient i solidari amb les necessitats de les generacions futures.

Aquest imprescindible canvi d'orientació política no es pot donar amb l'actual conseller al capdavant del Departament de Medi Ambient i, per tant, demanem la dimissió del Conseller Felip Puig com a màxim responsable d'aquesta insostenible política ambiental".

Iniciativa social

Volem remarcar que aquesta iniciativa sorgeix dels grups ecologistes i plataformes i associacions ciutadanes. Això ha fet que més de 100 entitats ecologistes, excursionistes i veïnals figurin com a convocants de la manifestació però que els partits polítics hagin restat exclosos de figurar com a convocants en el cartell.

Convocatòria a la Plaça dels Països Catalans

Per posar de relleu la responsabilitat del Departament de Medi ambient, els convocants hem decidit que la manifestació comenci a la Plaça dels Països Catalans (al davant de l'Estació de Sants) i que vagi fins al Departament de Medi Ambient. La convocatòria serà a les 11 del matí. .

A Sant Just ens concentrarem al parador a les 10h per anar-hi amb el Bus 157.

Podeu trobar informació actualitzada i un dossier recopilatori de diferents problemàtiques ambientals a la web http://www.pangea.org/aeec/mani/