Jordi

Jordi Agulló i Guerra

Vocal de forestació i canvi climàtic d'Alnus - Ecologistes de Catalunya

13-3-2008

Aquest any hem fet tres forestacions col·lectives, el 10 i 24 de febrer i el 9 de març. L'Oleguer i jo mateix estem satisfets de la campanya, han participat persones noves que han conectat amb el nostre esperit de cura de la NATURA.

Reflexió, nosaltres vam fer la darrera forestació el diumenge 9 de març, el dia de les eleccions, on el PSOE, per por de Catalunya al PP ha guanyat i els partits més d'esquerres han perdut. Les conseqüències ja les veiem,
al dia següent al Tibidabo presenten oficialment el macroprojecte d'atraccions de fira que suposarà la tala d'arbres centenaris. A Sant Just el mateix dilluns talen els arbres del carrer de la Tudona que hi ha al costat del Casal de Joves.

Casualitat?
Prepotència al sentir-se forts?

Nosaltres forestem, ells monten el dia de l'arbre planten uns 20 arbres joves i talen arbres madurs, i col·laboren en l'estrangulament de Collserola.
Crida a tothom: no desesperem, cal lluitar. Qui ho fa encara te esperança, qui desespera ja està mort.

Planta un arbre amb l'AlnusForestació al torrent de can Cortès 

 (Campanya 2008, 3 plantades entre febrer i març)

Alnus: 10 anys fent repoblació forestal.
En Jordi se'n cuida del viver de l'alnus, ubicat als horts de can Cardona.

Sembra les aglans d'alzines i roures a l'interior d'una garrafa d'aigua plena de terra fins d'alt i després enterra les garrafes per a que conservin la humitat.

A la foto veiem en Jordi, i els col·laboradors del dia...recollint els arbres a trasplantar...
en Xavi, na Maria i na Júlia.
Recollint els arbres del Viver
Els companys del grup de Protecció Civil, aquest any en ajuden en la tasca de trasllat dels plançons amb el Suzuki de l'Ajuntament
Grup març 08
Entre tots anem descarregant eines, protectors, garrafes plenes de l'aigua del pou i les garrafes que contenen els plançons d'alzina.
Buidant el vehicle
Distribuint-se la feina, acumulant els envasos de les garrafes usades, trasplantar l'alzina, col·locar el protector adequat, retallar esbarzers, regar, picar, cavar i arreglar bé l'escocell.

Aquest cop hem emprat alguns protectors plàstics per a protegir les alzines i evitar que les cabres roseguin les fulles.
Plantada d'alzines febrer 2008
L'Anna de 7 anys (autora del logotip de la plantada) ens ha ajudat una mica fent forats i tocant l'armònica...
Aquestes alzines que te a sota les hem batejat  també amb el nom d'anna.
Anna i anna
Aquí tenim en Jordi, na Maria i en Roger entre esbarzers. Uns retallen i els altres planten l'alzina entre mig, per a que quedi ben protegida.
9 de març de 2008.
Tallant esbarzers i plantant a ran
La colla del dia 24 de febrer, un cop feta la feina amb l'Oleguer a l'esquerra que codirigia la operació.
Voluntaris d'Alnus
Alzina dins el tub protector que evita les mossegades dels hervivors i alhora ajuda a conservar la humitat a l'interior. Al ser translúcid, permet l'entrada de llum tamissada que evita que s'evapori l'aigua de les fulles.
Alzina dins el tub protector
En Jordi cofoi, mostrant l'exemplar d'alzina més desenvolupat de prop del centenar que han sobreviscut
Alzina que ja ha fet 8 anys
Primer pla de la primera alzina plantada aquest any 2008. A l'esquerra de l'alzina veiem retalls d'esbarzer que fan la funció de protecció davant els intrusos...
Alzina protegida amb esbarzer
A sota veiem a l'esquerra un dels pins trasplantats la passada primavera i a la dreta una alzineta protegida amb esbarzers acabada de  trasplantar.
Pi i alzina
Pots veure totes les fotos de les plantades en aquest enllaç