Sentim informar que l'oficina Barnamil que ha promocionat l'energia solar des del moviment cívic i que servia d'intermediari amb els professionals instal·ladors ha hagut de tancar indefinidament des de finals de 2005.
Si teniu interés en saber més de l'energia solar i contactar directament amb els professhttp://www.aperca.org/ionals ho podeu fer mitjançan el web http://www.aperca.org/

 
                       L'energia
                           solar funciona
El dia 7 de març de 2002 es va fer una xerrada a can Ginestar organitzada per ALNUS - Ecologistes de Catalunya (també es va muntar una exposició del 4 al 24 de març), el tema tractat era la viabilitat i l'economia de les plaques solars i es va demostrar sense cap dubte que l'energia solar és eficient i rentable. 
 


L'ALNUS va repartir per tot Sant Just 1.100 cartes informant de la xerrada i l'exposició més una revista informativa de Barnamil a gairebé totes les cases unifamiliars en condicions de poder-se (a primera vista) instal·lar plaques solars tèrmiques.

Costi Rubio, regidora de M.A. exposà els plans del Ajuntament per expandir les plaques solars tèrmiques, es posaran al CEIP Canigó, al nou espai infantil en la illa Walden i als nous pisos de PROMUNSA de Camp-Roig, aviat es farà una reglamentació municipal entre d’altres projectes en marxa. Esperem que l'ajuntament tiri endavant aquests projectes i faci com altres municipis que obliguen a la col·locació de plaques solars als edificis de nova construcció.
 


Alfons López, explicà la funció de la oficina Barnamil (disponible per a tota l'àrea metropolitana) com a finestra única des de la qual informen a les persones interessades dels pressupostos i subvencions a mida (que poden arribar al 50%) i posen en contacte amb els instal·ladors. Va fer un anàlisi de les hores de sol i la eficiència de les plaques tèrmiques, del canvi climàtic, i dels compromisos a nivell Europeu per a complir el acords de Kioto.
 

Oficina de Barnamil:

C/Obradors 6-8 bx 08002 BCN Tel : 93 412 69 85

+ info: web: http://www.barnamil.org barnamil@barnamil.org
 
 


Els Srs. Josep Solà i Josep Solà fill, empresaris i tècnics, va ser una aportació de darrera hora que van complementar la xerrada. Exposant la necessitat de frenar el canvi climàtic, i limitar les emissions de CO2 dels combustibles fòssils, i proposant que l’energia del futur és la solar, van explicar que l'actual legislació dona subvencions, no solament a les plaques solars tèrmiques, també a les fotovoltaiques, per a produir electricitat que la companyia te l’obligació de comprar (amb subvenció estatal) a 0,4 euros ( 66 pts ), i nosaltres la paguem a 0,1 euro (16 pts.). Per tenir una instal·lació fotovoltaica hi ha finestreta única al Departament de medi ambient i un ja no s’ha de donar d’alta de l'IAE (sempre i quant no es superin els 5 Kw) quan opta per invertir posant una instal·lació al seu terrat o teulada, hi ha subvencions del Departament de medi ambient i d’un organisme del govern estatal. 
http://www.ses-energia.com


Hi ha exemples incipients d’empreses i cases de Sant Just que són autònomes, s’han posat plaques solars tèrmiques i fotovoltaiques. Paisos com Grècia, Portugal, Alemanya, etc. estan molt per davant nostre i cal que ens anem equiparant.

Donades les facilitats i subvencions l'energia solar està en expansió i cal que tothom pensi en la possibilitat de adaptar aquestes instal·lacions a les pròpies vivendes i empreses, cal impulsar l'energia solar a Sant Just i arreu. 


 
Tornar a ALNUS inici