Collserola perd valor natural al ple Sant Feliu

Decepció ciutadana davant la decisió de l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en aprovar en el ple provisionalment la modificació urbanística del PGM que menysvalora Collserola i densifica encara més el barri de Mas Lluí.

Ple municipal Sant Feliu Llobregat 23f2010

En el Ple del 23F de 2010 es va aprovar provisionalment la modificació urbanística que entre moltes coses, requalifica més de 260000 ha de sòl forestal, proposa la construcció d'una nova carretera i densifica en habitatges el barri del Mas Lluí, que és deficitari en equipaments. Al ple el va precedir una concentració veïnal on prop d'un centenar de persones van desplegar pancartes contra la modificació i després van anar al Ple.
La ciutadania porta prop de 2 anys mobilitzant-se contra la modificació de PGM considerant que afavoreix principalment a interessos especulatius i no ordena ni resol coherentment l'àrea de contacte entre el nucli urbà i Collserola. Així ho van manifestar 4 representants veïnals i el públic assistent al Ple durant les prop de 3 hores que va durar aquest punt de l'ordre del dia.

L'alcalde va deixar esplaiar-se i argumentar als veïns tot el que van voler, però no va resoldre les preguntes clau del projecte sobre la legalitat urbanística del sòl urbanitzable opcional, etc. emparant-se en la confiança en el seu equip jurídic. De totes maneres va afirmar que era un cas semblant a Sant Cugat o Sant Just, cosa que el representant de la Coordinadora contra la modificació de PGM Joan Ribas, va rebatre amb jurisprudència a la ma, afirmant finalment que era una qüestió de voluntat política desenvolupar o no determinats sectors.

Finalment l'alcalde va concloure que les posicions eren confrontades i era impossible arribar a un consens, i que les al·legacions presentades majoritariament es resoldran desestimant-les. Així PSC i CIU que són majoria van aprovar la modificació i ara queda en mans de la comissió d'urbanisme del DPTOP que li ha d'acabar de donar si s'escau l'aprovació definitiva. ERC s'oposà, ICV-EUiA va canviar el seu posicionament inicial per també oposar-se i el PP finalment es va abstenir.

Sector afectat pel plaLa Plataforma Cívica per a la defensa de Collserola ja va expressar el seu desacord i va presentar  al·legacions a la que considera, tot i preservar algun sector, una proposta de modificació de planejament urbanístic destructiva per Collserola, que afecta a zones que actualment estan considerades Espais d'Interès Natural per la Generalitat, per estar dins del Parc de Collserola i la Xarxa Natura 2000 de Sant Feliu. Així ho va expressar també a les al·legacions a la proposta de decret de Parc Natural el passat mes de gener.

La PCDC continua donant suport a la gent de Sant Feliu que majoritàriament està en contra d'aquesta modificació de PGM i que tant ha treballat, argumentat i s'ha manifestat al carrer.
La PCDC lamenta que les lleis actuals permetin l'aprovació de projectes de ciutat, en que preval l'arrogància dels polítics que no tenen cap ànim de consensuar o apropar posicions amb la ciutadania i passin pel davant interessos econòmics d'uns poquets que fan el seu negoci especulant amb l'espai natural.


+ info del projecte + gràfica

24f2010

e-digital.cat--el video resum