CIUTATS EXTENSES O CONCENTRADES

En el darrer any hem llegit articles i estudis d’experts d’organitzacions ecologistes, on exposen la idea de que és necessari construir ciutats concentrades, on no es consumeixi territori, el planeta necessita espais per les altres espècies, fauna i  per la flora, força boscos. De seguir com ara el desequilibri que es produeix altera  l’ecosistema afectant –nos a tots els habitants del planeta.

Principalment aquesta idea va contra el sistema de ciutats extenses, conectades per autopistes
Pensem en l’expansió de les grans ciutats, les urbanitzacions, abastant un ampli  territori per una petita densitat de població, restant espai vital per altres espècies animals i pel bocs.

REALITAT A SANT JUST DESVERN

La densitat de població a L’Hospitalet del Llobregat és de 11.000 habitants per quilòmetre quadrat, la de Sant Just és de 1.630 hb./ qu 2, els habitants de Sant Just consumim  sis vegades més espai. El nostre model de ciutat extensa, va contra la idea de compartir el territori.

Què hem de fer el ecologistes?

Superar la idea romàntica de poble amb torres i jardins, veure que hem de lluitar per que no es construeixi  consumin territori, s’ha d’anar a aprofitar l’espai de  les torres per fer blocs moderns amb construcció de qualitat, amb totes les noves tecnologies, aïllants, plaques solars tèrmiques, foltovoltaiques, amb balcons i terrasses per jardins i horts, amb doble xarxa d’aigua, les aigües de les dutxes, rentadora van a un dipòsit on es depuren per filtració i tornen a utilitzar-se per  les descàrregues dels sanitaris. Practicar i educar-nos en el respecte a totes les espècies, quan anem al camp, boscos muntanyes, evitar sortir dels camins, el camí, les sendes són el nostre territori la resta és de les altres espècies, no hem de trepitjar el seus caus, no hem de fer malbé la flora.

Jordi Agulló i Guerra

Sant Just Desvern, 31 d’agost de 2000