METRO SI, ARA MATEIX ! TRAMVIA TAMBÉ

Nosaltres com agrupació en defensa de l’entorn, estem d'acord amb la lluita de les plataformes per aconseguir el metro, ara mateix!, però discrepem de la posició en contra del trambaix.

Arguments.

1.- El model de transport privat basat en el cotxe, és insostenible, arreu d’Europa s’estan prenen mesures per reduir el trànsit privat a les ciutats, no solament és la contaminació de l’aire, que ja és suficient motiu, és l’ocupació d’espai públic, la contaminació acústica, les caravanes que obstrueixen els carrers.

2.- Sens cap dubte, el metro és el model més idoni en les ciutats, però hi ha un sector de persones, gent gran, ciutadans amb dificultats de moviment, persones amb por als túnels, que no volen o no poden utilitzar el metro, per tant s'ha de fer un transport idoni per aquestes persones, el tramvia és el més adequat, gasta menys que el bus i no contamina tant.

3.- Com a persones sensibles en la sostenibilitat pensem que hi ha urgències històriques en canviar l’actual model de desenvolupament, el model basat en el cotxe privat a de donar pas al model del transport públic, un transport suficient i de qualitat, en aquesta direcció fa falta el metro fonamentalment i tots el transports públics possibles, trambaix i d’altres. Per això estem satisfets en la immediata realització del trambaix.

Jordi Agulló i Guerra