Comunicat PCDV, Alnus - EdC.  Gener 2006

El Departament de Medi Ambient (DMAH) ha informat desfavorablement la inclusió de terrenys del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de la Vall de Sant Just que l'Ajuntament proposava edificar.

Alnus - EdC va posar en coneixement del DMAH que l'Ajuntament de SJD pretenia edificar altre cop a la vall de Sant Just un cop aprovat inicialment el projecte el passat estiu.

El DMAH ha informat desfavorablement la inclusió de terrenys del PEIN de la Vall de Sant Just, just en els límits del carrer Rosa Sensat, que havia plantejat inicialment l'Ajuntament de Sant Just Desvern en el Pla Parcial, i que després d'una reunió amb l'Ajuntament, es va manifestar que estaven disposats a modificar el Pla almenys en aquest aspecte.

Així doncs, els terrenys del sector proper de can candeler al no estar inclosos en el PEIN continuen amb l'amenaça d'edificació de diversos blocs de pisos en ple bosc i torrent de can Biosca, sobre l'antiga mina d'aigua.

De moment no sabem que l'Ajuntament s'hagi pronunciat obertament, però esta clar que encara no s'han posat d'acord entre els diferents partits que el composen donades les divergències en els plantejaments i s'està ajornant l'aprovació provisional del Pla.

La Plataforma Cívica en Defensa de la Vall juntament amb Alnus - EdC i la Plataforma Cívica per a la Defensa Collserola continuarem lluitant per a que no s'edifiqui més la Vall i Collserola

Per altra banda, la masia de can Candeler propietat de l'Ajuntament des que es va urbanitzar el sector, està abandonada i en molt mal estat. Una de les idees que volta per l'Ajuntament és considerar la masia de Can Candeler com a receptora també de sostre edificable de la vall i cedir-la per ajustar-se al conveni amb els propietaris de la vall i acabar de completar els 80.000m2 .
Des de la Plataforma Cívica en Defensa de la Vall és continua mantenint que la millor solució és ubicar tot el sostre pendent a la carretera Reial. 
La masia de can Candeler és patrimoni del poble i s'ha de fer el possible per recuperar-la. Seria una bona ubicació per una entrada al Parc de Collserola amb punt d'informació i museu etnològic del poble. Alhora també podria servir de centre social pels veďns de la zona, etc. És una llàstima que es deixi perdre d'aquesta manera.

Plataforma Cívica en Defensa de la Vall de Sant Just
Alnus - Ecologistes de Catalunya                                   
Av. Indústria 34. Sant Just Desvern - 08960 Baix Llobregat