Baixa participació en l'acte 1er per explicar  la restauració de la Vall


L'Ajuntament va convocar finalment l'acte a correcuita la darrera setmana de juliol sense tenir la proposta de projecte de restauració de la vall completada (per part del consorci) i només hi havia 4 representants d'entitats.

Es va fer un resum d'algunes de les propostes com la de porta de parc per la Bonaigua, adecuació del camí de Vallvidrera amb nou paviment a base de vidre reciclat i separació per a ciclistes i vianants, restauració dels sectors edificats de la beca i can Biosca, plantació de garrofers i altres espècies autòctones, etc.

Com que no tenien enllestit tot el projecte, Alnus - EdC i la PCDV vam solicitar que ens el fessin arribar un cop enllestit a totes les entitats que  hi mostressin interès  o com a mínim poder-lo consultar amb suficient temps per tal de si calia fer-hi esmenes o  propostes alternatives.


Alnus – Ecologistes de Catalunya insta a l'Ajuntament de Sant Just Desvern a cridar a les entitats del poble i els seus ciutadans a constituir una Comissió per decidir com es formula la restauració de la Vall.

Alnus – Ecologistes de Catalunya insta a l'Ajuntament a constituir una Comissió de manera que el futur de la Vall pugui ser decidit col·lectivament, en un procés obert i participatiu. Tots els qui, d’una manera o altra, ens hem significat en la defensa de la Vall ho agrairem i estem disposats a col·laborar en aquest procés, que reclamem obert, transparent i participatiu.

Alnus – Ecologistes de Catalunya ens vam assabentar per la premsa que l’Ajuntament de Sant Just Desvern i el Parc de Collserola havien firmat un conveni per tal d’invertir gairebé 1 milió d’euros en intentar convertir la Vall en un “espai d’oci compatible amb la naturalesa” millorant senders, serveis i infraestructures, integrant 11 hectàrees al parc de les 142 hectàrees afectades per la modificació del PGM.

Ignorem com seran les actuacions que es faran segons el conveni firmat entre el Parc de Collserola i l’Ajuntament. Desprès de tot el que ha passat al llarg dels tres darrers anys de lluita per la preservació de la Vall semblaria lògic que el seu es decidís de manera transparent i participativa.

Ara mateix no sabem com el Parc i l’Ajuntament pensen fer el projecte per “convertir la Vall en un espai d’oci compatible amb la naturalesa”. Si el que es vol és deixar aquest procés en mans dels serveis tècnics de l’Ajuntament o del Parc no serem davant d’una estratègia pròpia d’un procés públic, transparent i participatiu. Nosaltres gosaríem suggerir als nostres gestors una manera de decidir el que s’ha de fer a la Vall que reunís les condicions de transparència i participació esmentades.

En aquest sentit, fem nostres les paraules i impressions del Professor i Catedràtic del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, i veí de Sant Just, Sr. Narcis Prat, publicades en el número 296, del mes de maig de 2006, de “La Vall de Verç”, en l'article anomenat “ El Futur de la Vall de Sant Just ”

En la línia exposada pel Sr. Narcís Prat, caldria crear una Comissió en la que hi haurien d’estar representats tots els moviments cívics del poble sensibles al tema en qüestió (incloent-hi la Plataforma Cívica en Defensa de la Vall), amb capacitat de decisió dels projectes relatius al futur de la Vall. Aquesta Comissió podria tenir inicialment dues funcions:

8 de juny de 2006