RECUPERACIÓ DE FAUNA SALVATGE EN L'ÀMBIT DE COLSEROLA I METROPOLITÀ

Aligot malferit
Animals salvatges de tota mena, malferits o malalts, mamífers, rèptils, aus, sobretot rapinyaires, etc. els podem trobar a prop, a Collserola, acollits en un Mòdul de recuperació de fauna salvatge situat a can Balasc, al barri de Les Planes.

Provinents de tot l'àmbit metropolità de Barcelona, molts víctimes d'atropellaments, i trets de perdigons, el centre de recuperació els ofereix una segona oportunitat.

El centre disposa d'una sala de cures on es poden realitzar operacions quirúrgiques sencilles i on es realitzen també les necropsies dels animals morts que no s'han pogut salvar.
Tortuga mora i de rierol adaptant-seDuc encegat a perdigonades
També disposa d'alguns espais limitats per a l'adaptació i recuperació de diverses espècies animals, on poden campar o volar apart de les gàbies.
Espai per a l'adaptació de rapinyaires Visita d'un grupet de la Plataforma Cívica per a la defensa de Collserola Maig 2005

Si trobes algun animal salvatge que requereixi atenció veterinària urgent pots trucar als telf. 935879513 / 600464006 per a que el passin a recollir i atenguin adequadament.

Atenció, només fauna autòctona!!!


Pots trobar altres centres de recuperació de fauna aquí

http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/fauna/fauna_auctoctona/centres/inici.jsp?ComponentID=57669&SourcePageID=5732#1

PROU FAUNA AL·LOCTONA
El fet és que cada cop més estem envoltats de fauna forània tan fàcil d'obtenir a les botigues i que resulta força exòtica i atractiva, però que sovint la gent no sap que fer-ne quan creixen i molts inconscients els deixen anar en jardins, rius o espais naturals, causant greus problemes a la fauna autòctona amb la que entren en competència per sobreviure en un mateix espai.  Serps, iguanes, tortugues exòtiques, etc. són un greu problema quan s'alliberen per Collserola. Siguem conscients i evitem l'adquisició (encara que sobint legal) d'animals que estarien molt millor en el seu entorn natural.