El butlletí virtual d'Alnus-EdC

  Info web nº17 - Maig de 2009 

Alnus - Ecologistes de Catalunya


IMPLICAT I PASSA A L'ACCIÓ

El territori proper patirà més agressions si no ho aturem, i tu pots ajudar a aturar-ho, defensa la natura, els horts i conreus, l'aire net i les energies renovables front la nuclear.

Et proposem que t'impliquis en 3 accions:

  1. Diumenge 24 de maig de 2009 a les 11 h MARXA REIVINDICATIVA EN DEFENSA DE CAL TRABAL (l'Hospitalet Ll.)
  2. Dimarts 26 de maig a les 19h MANIFESTACIÓ Defensem Collserola, defensem els espais verds. Plaça de la Vila (Sant Feliu Ll.)
  3. Firma per apagar les nuclears ara que caduquen les llicències d'activitat d'Ascó i Vandellós (Sant Just Desvern, St. Feliu, Molins de Rei, etc.)
DSC_0252Estepa blanca por Alnus-EdC El passat 10 de maig Alnus/ CEPA va organitzar una sortida d'exploració i DESCOBERTA de les flors de la Vall.
A partir de les fotos realitzades ja tenim a punt una magnífica exposició a la web. (Presentació)

          

MARXA REIVINDICATIVA EN DEFENSA DE CAL TRABAL

Les associacions de veïns, ecologistes, socials i polítiques que formen part de la Plataforma Salvem la Zona Agrícola de l'Hospitalet us convoquem a la Marxa en defensa de Cal Trabal que es realitzarà el proper diumenge 24 de maig de 2009.

Amb aquesta marxa volem posar de manifest la necessitat de preservar, conservar i defensar de forma íntegra l’última zona agrícola de l’Hospitalet de Llobregat, espai singular en l’àmbit del Delta del Llobregat i del terme municipal per les seves característiques patrimonials, històriques, ecològiques i naturals.

Us adjuntem el programa de la Marxa en defensa de Cal Trabal:

24 Maig. Marxa en Defensa de Cal Trabal

      11:00 h Sortida de la Marxa de la plaça de l’Ajuntament de l’Hospitalet  de Llobregat.

      11:30 h Trobada amb els veïns i veïnes de Bellvitge a l’ermita de Bellvitge i continuació de la marxa cap a Cal Trabal.

      12:30 h Vermut popular, sardanes, castellers, lectura del manifest i farem entre tots els participants la composició d’un mosaic humà visible des de l’aire (o bé des de la Residència de Bellvitge) reclamant la defensa i preservació de Cal Trabal

RECORDEU, el proper diumenge 24 de maig de 2009 a les 11 h. a la plaça de l'Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

                  

Plataforma per a la conservació de la zona agrícola de l’Hospitalet  http://salvemlazonaagricolha.blogspot.com/Inici


Donem suport a la Manifestació a Sant Feliu

Manifestat en defensa de Collserola i per un aire net
Dimarts 26 de maig a les 19h a la Plaça de la Vila
s'iniciarà una manifestació que acabarà també a la Plaça de la Vila aprofitant el ple de l'Ajuntament per demanar que s'aturi l'actual proposta de modificació del PGM


Defensem Collserola, defensem els espais verds!!


Manifest d’adhesió a la oposició a la Modificació del Pla General Metropolità en l’àrea de contacte entre el Parc de Collserola i el nucli urbà de Sant Feliu de Llobregat

El territori inclòs en aquesta Modificació està integrat a la serra de Collserola i forma part en bona mesura del Pla Especial de Protecció de Collserola (PEPCo) des de l'any 1992, formant part de l'anomenat Parc de Collserola, i conté un seguit de valors naturals, patrimonials i culturals que la fan mereixedora d’especial protecció.

En aquesta proposta de modificació del PGM es proposa la construcció d’una nova carretera per l’accés a la fàbrica de ciment que circularia en un 90% del seu recorregut per l’interior del Parc de Collserola, destruint importants zones forestals i agrícoles d’alt valor mediambiental, a més consolidaria la fàbrica de ciment en una nova funció com a incineradora de residus (de moment llots de depuradora, però en un futur ampliable a altres menes de residus), amb l’augment de la contaminació que això representaria per les ciutats dels voltants, i més si tenim en compte que la ciutat de Sant Feliu ja supera els límits europeus en partícules PM 10 i altres contaminants.

Ja que cal pagar una carretera de més de 2’2 km. en terreny difícil i amb ponts i viaductes per salvar els nombrosos torrents que hi ha en l’itinerari previst, la solució que han trobat en aquest pla és la de fer més de 265 pisos nous en les zones verdes i d’equipaments del barri de Mas Lluí (15423 m2) que també serviran per pagar els multimilionaris beneficis del promotor privat del pla, privant al barri del seu legítim dret a gaudir d’unes zones verdes i d’equipaments que seran ocupades per habitatges.

En el pla també es proposa l’afectació i destrucció de les restes ibers del poblat de Can Miano, del segle III de la nostra era.

Afectarà amb la reducció de 2/3 de la seva superfície al corredor biològic entre la serra de Collserola i la serra de Montbaig-Montpedrós passant pel riu Llobregat, fent-lo inservible, i reduint a llarg termini la diversitat biològica del Parc.

Segons la proposta del pla es perdrien més de 290.000 m2 de sòl forestal per passar a estar qualificats com a 6b(f) parc i jardins en sòl forestal, amb la reducció de protecció que això representa i el seu possible canvi de qualificació en un futur a sòl urbanitzable com ha passat amb les zones verdes del barri de Mas Lluí.

Per tot això demanem : Una modificació del PGM respectuosa amb l’entorn natural i amb les zones verdes i d’equipaments del barri de Mas Lluí

1. Sense contemplar la construcció d’una carretera dita ronda nord dins del perímetre del nou Parc de Collserola i en zones incloses en zona PEIN i en la xarxa Natura 2000.

2. Sense afectar les zones verdes ni d’equipaments del Barri de Mas Lluí.

3. Que transformi les zones 21 del Torrent del Duc en zones 27 (forestal), que respecti el corredor biològic al pol. El Pla, i que no destrueixi zones de valor arqueològic i geològic.

4. Creiem que és perfectament possible cobrir els suposats drets edificatoris dels propietaris de terrenys al Torrent del Duc amb la construcció de la zona industrial, sense que calgui destruir més territori.

5. Que també es faci de forma transparent, amb participació pública real. En aquest sentit, exigim a l’Ajuntament de Sant Feliu que creï un fòrum ambiental amb caràcter vinculant i la participació de la ciutadania on s’impliquin tots els departaments que tenen incidència sobre el medi ambient (Medi Ambient, Urbanisme, Educació, etc.), per tal que faci un seguiment molt detallat del procés de planificació de la modificació del PGM, de manera que aquesta no sigui només un document tècnic, sinó un veritable instrument de decisió i de planificació elaborat pels propis ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu.