Info web nº7 - Febrer 2008                         

Alnus - Ecologistes de Catalunya

Sant Just Desvern - Collserola - Hivern 2008

Selecció de notícies mediambientals, punt crític i contrainformació.

Fórum Social CatalàEdC a la mani del FSCat 27 de gener de 2008Firma per un nou marc de protecció de Collserola

Enllaç
per a accedir a la notícia

Ecologistes de Catalunya va participar al Fòrum Social Català 1
Un nou marc de protecció de Collserola. Quina Collserola volem? Marxa per Collserola.
2
Crònica d'un dia de caça
3
Segona jornada de 'La Bicicleta a Sant Just - Digues-hi la teva' 4
Comencen les obres del transvasement al torrent de la font del rector
5
Pressionar per fer la MAT: una alarma social injustificable 6
Ecologistes de Catalunya a la Convenció catalana del canvi climàtic 7
Posem en Marxa el decreixement perquè és Temps de Re-voltes 8
Participa a la forestació a la Vall de Sant Just amb plançons d'alzines i roures 9






1

Fórum Social CatalàEcologistes de Catalunya va participar al Fòrum Social Català el cap de setmana del 25, 26 i 27 de gener a Barcelona.

Presentació del Fòrum Social Català

EdC a la mani del FSCat 27 de gener de 2008

Què és el Fòrum Social Català?

El Fòrum Social Català (FSCat) és un espai de trobada obert, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari. És un espai d’intercanvi d’experiències, de debat, de mobilització i d’articulació d’entitats i de moviments socials que rebutgen el model actual de desenvolupament dels pobles i que es troben en un procés permanent de recerca i construcció d’alternatives.

El FSCat pretén estimular la reflexió i l’acció a partir d’una democràcia veritablement participativa, pel que fa a les dinàmiques polítiques, econòmiques i socials actuals i proposar alternatives que se centren en l’atenLa PCDC a la mani del FSCatció de les necessitats de l’ésser humà i del respecte a la natura.

El FSCat vol articular de manera descentralitzada i en xarxa a entitats i moviments socials amb inquietuds similars, involucrats en accions locals i/o internacionals.

Ecologistes de Catalunya va organitzar diversos  seminaris sobre Model territorial sota el títol "Amb quins criteris s'està decidint el futur territorial de Catalunya?"
- Les agressions de les grans infraestructures a Catalunya. Un cas concret: el traçat del TGV
- El futur de la pagesia: lliure de transgènics i en un territori digne
- Davant la crisi energètica: reducció del consum i generació distribuïda d'energia
- El model territorial que es planifica: cap a on ens porta?
Es va destacar la gestió insostenible del govern català des de tots els àmbits i es van fer propostes per a un canvi de model de gestió del territori.

Aviat podreu trobar resums i ponències corresponents en aquesta pàgina: http://ecologistes.cat

El diumenge 27 els moviments socials confluiren en una gran manifestació a Barcelonaon més de 3000 persones unides demanarem "Un altre món és possible".Mani del FSCat

divendres 1 de febrer de 2008
Fotografies de la manifestació del FSCat
fòrum social català

dimecres 30 de gener de 2008
La retransmissió del FSCat
fòrum social català

dissabte 26 de gener de 2008
Acte inaugural del FSCat
fòrum social català

2
El DMAH ha pactat un acord amb l'Ajuntament de Barcelona que protegeix i alhora desprotegeix Collserola. Què en penses? És vergonyós?

Aquí va un article i a sota la possibilitat de canviar les coses mitjançant una firma d'adhesió al manifest per un nou marc de protecció de Collserola. A més ja et pots apuntar a l'agenda la data del 13 d'abril si vols manifestar la necessitat de protegir Collserola, participant a la Marxa popular cap al Tibidabo.

Els municipis de Collserola, sorpresos per la possibilitat de fer equipaments al parc

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2722158

Els cinc ajuntaments del Baix Llobregat han d'estudiar la figura dels EPRE, acordada per Barcelona amb Medi Ambient

ROSA M. BRAVO. Barcelona
Sorpresa i un cert malestar. Així han rebut els cinc municipis del Baix Llobregat a l'àmbit del futur parc natural de Collserola l'acord que l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Medi Ambient i Habitatge van fer públic abans-d'ahir. Els representants polítics de Molins de Rei, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues i Sant Just Desvern estan a l'espera de saber què comporta la nova figura urbanística que permetrà a Barcelona fer equipaments al límit del parc per saber si també la incorporaran. Alguns es queixen que fa dos anys que no s'han reunit amb Medi Ambient per acordar els nous límits i lamenten que Barcelona ha dilatat el procés. La majoria es mostren a favor d'aportar més zona forestal i no plantegen, d'entrada, la construcció de cap equipament.

+ Vistes de Collserola a la vessant de les Planes, al terme municipal de Barcelona. Foto: JUANMA RAMOS

Els cinc municipis del Baix Llobregat que limiten amb Collserola es van assabentar de l'acord a què Medi Ambient ha arribat amb l'Ajuntament de Barcelona com gairebé tothom: pels mitjans de comunicació. I això ha generat un cert malestar que alguns no amaguen. «Fa dos anys que no tenim cap reunió amb Medi Ambient i ara tenim la referència de Barcelona però no hem tingut cap conversa respecte a aquest tema.» Així ho va manifestar ahir el tinent d'alcalde de Serveis Territorials d'Esplugues, Enric Giner –independent a la llista socialista–. A Esplugues no s'ha negociat cap variació dels límits del parc, «ara per ara els límits són els que marca el pla general metropolità», assenyala Giner, que es mostra interessat a saber «si tindrem els mateixos criteris que Barcelona» pel que fa a la possibilitat d'establir espais periurbans de regulació especial (EPRE) que permetin la construcció d'equipaments dins del parc, a les zones més properes a les ciutats. Qui sí que «ha fet els deures» és el Papiol, tal com declara el seu alcalde, Albert Vila –de J-AM, vinculat a ERC–, que explica que fa dos anys va lliurar a Medi Ambient la proposta d'incorporar 700.000 m² al parc. El Papiol ja té un 60% del municipi com a zona forestal, i la nova aportació incrementaria un 10% la superfície natural. El 2000, l'Ajuntament ja va demanar que Collserola fos declarat parc natural, i Vila va declarar ahir que al municipi se senten «molestos» perquè han fet «un sobreesforç per presentar la modificació dels límits a la Generalitat». «I des de fa dos anys estem pendents de Barcelona», hi afegia. «La presentació dels EPRE ha estat una sorpresa per a tothom, i ens han d'explicar què vol dir perquè l'haurem d'incorporar al nostre planejament per coherència.» La regidora de Sostenibilitat de Molins de Rei, Montserrat Cateura –independent a la llista d'IC-EV–, també espera a veure «com es traslladen els EPRE a la resta dels municipis». «Ahir [abans-d'ahir per al lector] vam conèixer l'acord amb Barcelona.» Cateura no va poder avançar si Molins acollirà aquesta fórmula i si voldrà fer equipaments als terrenys del parc, però sí que va explicar que Molins de Rei té la voluntat d'incorporar més massa forestal al futur parc natural.

Tampoc té clara l'adopció dels EPRE el regidor de Medi Ambient de Sant Feliu de Llobregat, el republicà Carles Soriano, que va aclarir: «Això dels equipaments és una cosa de què s'ha parlat des de Barcelona, i és una proposta que aquí encara no està clara perquè Medi Ambient no ens han dit res des de fa temps.» Pel que fa a l'ampliació dels límits actuals, l'Ajuntament està d'acord amb la proposta de la Generalitat però, com assenyala Soriano, l'aportació de Sant Feliu no serà molt gaire «perquè el territori no dóna per res». Sant Just Desvern, en canvi, sí que preveu fer una bona aportació, tot i que encara s'ha de concretar la quantitat d'hectàrees que se sumaran al futur parc. L'alcalde, el socialista Josep Perpinyà, recorda que el municipi ja va alliberar 110 hectàrees de la vall de Sant Just de l'edificació d'un miler d'habitatges i encara s'aportarà més terreny al parc. Tot i que l'Ajuntament ha d'estudiar la figura dels EPRE, Perpinyà no creu que s'utilitzi a Sant Just: «Aquest tipus de transició no ens sembla interessant ni tampoc tenim la complexitat de Barcelona.»


La nota de premsa detallada i amb mapes del govern: 

http://www20.gencat.cat/docs/Sala%20de%20Premsa/Documents/Arxius/mah_premsa.notaPremsa.56.300108%201201702718149.pdf.

Adhereix-te al MANIFEST per a un nou marc de protecció de Collserola

Firma per un nou marc de protecció de CollserolaEl desenvolupament urbanístic ofega Collserola, cal protegir-la declarant-la Parc Natural i assegurar que no s'urbanitzi ni un pam més!

Collserola és un espai natural excepcional que cal preservar. Malgrat la proximitat a la ciutat de Barcelona i altres pobles i ciutats del Baix Llobregat i del Vallès, avui encara conserva un mosaic divers d’espais forestals, agrícoles i de rieres que ens permeten gaudir d’uns ambients representatius dels nostres paisatges mediterranis i d'una diversitat insospitada d’espècies animals i comunitats vegetals.

Però tot això s’acaba, davant la permissivitat urbanitzadora de les administracions.

L’anterior govern de la Generalitat, tot i haver-se compromès públicament a declarar Parc natural Collserola l’agost de 2005, no ho ha fet. S’ha enganyat la ciutadania. Però sí que s'ha aprovat noves promocions immobiliàries i actuacions agressives per Collserola.

És urgent declarar Collserola Parc Natural desclassificant les reserves edificatòries i d'infraestructures que preveu l'obsolet Pla General Metropolità vigent des de l'any 1976.

Clica aquí i signa  http://www.collserola.org/salvemelparcnatural/



Marxa popular en Defensa de Collserola - 13.04.2008

Logotipus de la Marxa per a la Defensa de Collserola. 13.04.2008Participa a la Marxa popular en defensa de Collserola

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola - PCDC, junt amb entitats excursionistes, veïnals, cíviques, etc. organitzarem el diumenge 13 d'abril una Marxa popular en defensa de Collserola per donar un toc d'atenció a les administracions perquè protegeixin definitivament l'espai natural de Collserola, davant la permissivitat urbanitzadora demostrada fins ara.

Pots afegir-te a impulsar aquesta caminada contactant amb la PCDC pcdcollserola@moviments.net

La Marxa tindrà diversos punts de sortida des de les tres comarques que la formen (Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès) encara per decidir. La caminada acabarà amb una concentració al cim del Collserola, a la plaça del Tibidabo (http://www.tibidabo.es/cat/acces.htm) a les 12 del migdia.

Apunta-t'ho a l'agenda de moment, la teva participació és molt important per al futur de Collserola.

Si no pots fer la caminada, vine a la concentració al Tibidabo a les 12 h.

Afegeix-te a la Marxa

3

 - Crònica d'un dia de caça -Senyalització solitària de la batuda

Avui 19 de gener he anat a fer un tomb per la Vall per veure com funciona de prop això de la batuda del senglar. He sortit a 1/4ts de 12 i he parlat amb la gent per veure quina sensació tenia del tema, si algú li havia indicat que avui hi havia batuda o havien vist algun senyal d'avís.

Caçador apuntant amb l'escopeta

Dels 7 grups o persones amb qui he parlat, 4 algú de protecció civil els havia dit que procuressin no sortir dels camins amples per que hi havia caça. Alguns ciclistes s'ho passen pel xxx, ells mateixos s'anomenen suïcides i esfoten per tot arreu. 2 havien vist els cartells indicadors com jo, i cap rastre de ningú que informi com és obligat segons normativa. 2 més no s'havien fixat o vist cap senyal de res.

Alguna cosa falla...

El fet és que no es compleix estrictament la normativa de d'alerta i senyalització, i els agents rurals que són teòricament els responsables de la cacera només hi són un moment. Es veu que avui hi ha 7 batudes, a Collserola, al Garraf, etc. i no donen l'abast.
El grup municipal de protecció civil és pràcticament l'únic que fa aquesta tasca de vigilància, quan la normativa diu que han de ser els mateixos caçadors junt amb la policia. Igualment resulta que no cobreixen tots els punts ni l'horari complet de la cacera (de 8 a 15h). Es dona el cas que en l'anterior batuda que en van caçar 5 senglars, van utilitzar el tot terreny de protecció civil per endur-se els senglars. Alucina vecina...

Alguna cosa falla...

Al final m'he decidit a anar amb els caçadors a veure com els hi havia anat. Estaven a la confluència dels torrents del la font del Ferro i font del rector (just on estan les obres d'ATLL ). M'he trobat que hi havia un equip de televisió (em penso que m'han dit que eren de Localia TV) que resulta que els han fet un reportatge. Hi ha qui els considera uns herois per matar els senglars que tant mal fan a Collserola. He parlat amb la joveneta reportera per comentar-li que els ecologistes havíem denunciat que la caça no era suficientment segura a Collserola i que no complien la normativa de senyalització, etc. De seguida l'han cridat per anar a rodar la foto de grup i res... Després he parlat amb el responsable de la Federació de Caça que em tenia per l'enemic públic nº1, -no se que li hauran dit- i hem xerrat una estoneta. Diu que aquest any amb això del nou Pla cinegètic ja no existeixen els cotos i que s'estan adaptant, que aquesta temporada és de prova i la següent ja ho faran tot bé.

Després he parlat amb el president dels caçadors de Sant Just, de fet ha parlat més ell (m'ha ensenyat les fotos d'un sopar recent de l'entitat al restaurant la bonaigua crec, amb l'alcalde allà al mig)... ell m'ha assegurat que al principi de la batuda si que hi havien els mossos d'esquadra (entenc que eren agents rurals).

Al final han caçat un exemplar jovenet de senglar i s'han quedat allà a fer la barbacoa, amb el permís i consentiment evidentment de l'Ajuntament i també del Consorci.

19 de gener de 2008

Oleguer Farràs

tornar a inici
4
   Mou-te amb BICI
Proposta de pla de mobilitat d'Alnus-EdC

dimecres, 30 / gener / 2008

Segona jornada de 'La Bicicleta a Sant Just - Digues-hi la teva'

Aquesta tarde s'ha celebrat la segona i última jornada oberta per parlar del tema de la Bicicleta a Sant Just. Unes 15 persones es va dividir en tres grups per preparar una fitxa de treball que preguntava de cinc temas relacionats amb la bici:-
- Pacificació del trànsit
- Xarxa d'aparcaments
- Servei Bicing i interconexió amb transport públic
- Foment de l'us de la bici
- Proposta d'itineraris
Després de 45 minuts els grups presentaven les seves conclusions, amb un grau sorprenent de co-incidència

Les recomanacions principals son:-
Limitació de velocitat de 30km/h, tret de Carretera Reial (50km/h) i l'Av. Indústria (40 km/h, igual que ara)
Evitar la proliferació de carrils bici, considerant que la Bici és un mitja de transport més i cal conviure amb els altres mitjans de transport.
Més llocs d'aparcament de bicis aprop de botigues i centres d'esbarjo i molt especialment en llocs de interconexió amb mitjans de transport públic com el tram i l'autobus.
Mitjans de foment proposats inclouen l'educació vial, l'us d'agents civics per facilirar l'acces dels nens al cole possiblement una ordenança; aquest últim en tot cas compartit amb altres municipis del Baix llobregat.
Es planteja voreres bici per la carretera Reial, la Rambla i Av. Indústria.
També es proposa Carrils Bici per Carrer Montanya fins passat la Bonaigua i per tot el carrer Major aprofitant de la proper remodelació del carrer.



+ info: 
http://www.fundaciomobilitatsostenible.org/santjustdesvern/bici5.php
La proposta d'Alnus - EdC
tornar a inici
5

Comencen les obres de la galeria A, del transvasament al torrent de la font del Rector

Una gran tanca impedeix l'accés directe al torrent de la font del rector

Proposta de restauració de Dopec



La esplanada abans (2007)
abans

Les fotos següents són del 13 de gener de 2008, ara l'obra està més avançada

Una gran tanca impedeix l'accés directe al torrent de la font del rector
Gran tanca

El lledoner de moment se salva, però la muntanya comença a transformar-se
Junt el lledoner, de moment salvat
Panoràmica

ara fa poc

La sequera continua...és aquesta una obra encertada?

Sobre el transvasement d'ATLL x la Vall de Sant Just i Collserola info1 info2

tornar a inici

6

diumenge, 3 de febrer de 2008   La notícia completa a: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2724490

Pressionar per fer la MAT: una alarma social injustificable

Per la Plataforma No a la MAT, el secretari d'estat d'Energia, Ignasi Nieto, ha perdut tota la credibilitat per la seva propensió a escampar confusió i alarmisme i a utilitzar fins i tot la mentida, i n'exigeix la dimissió

opinió
Comissió Tècnica de la Plataforma No a la MAT


PASQUAL AGUILAR..
Gent de No a la MAT, retinguda a París.

La història de la MAT és plena d'interessos ocults, falsedats i desinformació. Malgrat les reiterades peticions de la Plataforma No a la MAT i de l'AMMAT, els responsables polítics mai no han justificat la necessitat de la interconnexió ni han rebatut els arguments sòlids d'aquells que hi estem en contra. En la seva estratègia per guanyar el suport de la població, el responsable de les polítiques energètiques del govern de l'Estat, el senyor Ignasi Nieto, secretari d'Energia del Ministeri d'Indústria, ens ha demostrat més d'un cop la seva propensió a mentir i a escampar confusió i alarmisme.

Ja en la primera reunió del 20 de novembre passat amb Mario Monti, mediador europeu per a la interconnexió, Nieto va assegurar falsament que per la demarcació de Girona no hi passava cap línia de 400 kV. També afirmà que el dia 19 de novembre es va haver d'interrompre el subministrament elèctric a dues-centes empreses a l'Estat espanyol, fet que justificava la necessitat de la MAT. Però el que no va explicar és que aquesta situació respongués a una estratègia comercial de les empreses elèctriques per alterar el preu de mercat, cosa que en aquests moments és investigada per la Comisión Nacional de Energía.

...

La notícia completa a: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2724490

7

Ecologistes de Catalunya a la Convenció catalana del canvi climàtic

El DMAH, ha organitzat unes jornades per aplicar els acords de Kioto, delegats pel Parlament d’Europa, l’objectiu marcat és la reducció de 5’33 milions de tones de CO2 en el territori del Principat, abans del 2012. Actualment s’està creixent en emissions, incomplint els primers acords internacionals.

El DMAH pretén implicar a tota la societat civil per això ha fa aquesta Convenció, estructurada de la següent manera:

Sessió plenària introductòria, assistents 622 persones

Reunions per sectors

Administració, Ajuntaments, Diputació etc

Universitat, Sindicats, Empreses, Societat civil, ecologistes i grups similars, (amics de la bici) etc.

L’estructura ha estat molt ben marcada, “les regles del joc”

Es tracta de proposar mesures de MITIGACIÓ, en energia, agricultura, mobilitat, residus i boscos. Sense posar en qüestió el model de desenvolupament actual, lliure empresa, multinacionals, sistema financer, consumisme a occident, depredació dels mars i la terra, malbaratament dels recursos naturals, urbanisme desenfrenat, mobilitat amb cotxe individual etc.

Les mesures deuen anar formulades, fer una proposta concreta sectorial no global. Anotar qui la farà, com la farà cost de posada en marxa i quantitat d’estalvi d’emissions que es farà. Exemple a Barcelona si es fa el bicing, pressupost, quantificació de les persones que deixen el cotxe i utilitzen el sistema, estalvi d’emissions fetes. D’aquesta forma tan difícil de plantejar

Va haver moltes queixes pel sistema tan tancat, que limita la participació.

El dia 14 de febrer es farà la cloenda on s’han d’aprovar les propostes que vagin en la línea marcada. Llavors les mesures aprovades es portaran al govern de la Generalitat per gestionar com posar-les en practica.


POSTURA DE LA FEDERACIÓ

Desconcert inicial, ens sentíem estafats. Varem participar sentint aquestes impressions a dintre. Com el Conseller va dir a sessió inicial que es publicarien tots els materials presentats a la Convenció, nosaltres varem enviar l’alternativa d’energia en un dossier, ens la van retornar al·legant que no anava en el model de les regles del joc. Davant de la crítica per e-mail que enviada en nom de la Federació al director general del medi em va telefonar per donar “excuses”:

  • Si no som capaços de acomplir el repte consensuat en Europa de baixar les emissions de CO2 en 5’33 milions de tones abans del 2012, quin altre objectiu més ambiciós podem plantejar-nos, si aquest tan consensuat no som capaços de realitzar-lo. Després d’aquesta data podreu plantejar altres objectius.

VALORACIÓ

Hem pres una postura correcta participant en la Convenció. Volem que els seus objectius es compleixen, alhora tenim que anotar alternatives a la situació actual, com ho estem fent.

Una reflexió final que és orientativa dels temps difícils que vivim. Xina i la India estan fabricant cotxes populars, com en la dècada del 1960 ací a Espanya el 600, en deu anys posaran mil milions de cotxes funcionant amb derivats del petroli, això vol dir que tots el esforços per mitigar les emissions, en acords difícils entre nacions no serviran de res, el CO2, que emetran aquests cotxes és superior a la reducció general acordada.

CAL ANAR MÉS ENLLÀ DE LES REGLES DEL JOC ACTUALS.

Cloenda 14-2-08:


Vaig assistir a tota la sessió de clausura, tenia la sensació d'anar al teatre, res de nou.
LA PRIMERA CONSTATACIÓ ÉS: RES DE NOU.
 
S'ha aprovat un programa de mitigació, principalment en el sector difús, transport i mobilitat, que a de ésser capaç de reduir 5 milions de tones d'emissió d'ací al 2012, i les mesures principals és transport públic, com el exemple del tren de Barna a Martorell cada 10 minuts, ja en marxa, es projectaran i posaran en actiu, trens i busos entre les poblacions de Catalunya. Dels 5'33 milions de tones a reduir, aquest apartat ja farà que es reduiexi 5, són els projectes.
Dintre de dos mesos el govern de la Generalitat aprovarà tot el programa.
 
CONCLUSIÓ:
 
Pel conseller Sr. Baltasar el procés és innovador i únic, els ponents El representant del Parlament Europeu Sr. Guido Sacconi i Brian Fagan van mostrar la seva admiració pel procés que no s'ha fet a cap nació.
Per nosaltres ecologistes estem en un procès lent i que no va a sol·lucionar el tema, de moment les mesures són "tan poc importants i el problema tan elevat"
 
Jordi Agulló i Guerra delegat d'EdC a la Convenció.


8
http://www.tempsdere-voltes.cat/

Posem en Marxa el decreixement perquè és Temps de Re-voltes
, perquè és necessari construir una altra manera de viure, i perquè per fer-ho, cal conèixer com vivim i cap a on porta el model de vida que ens estan venent. És hora de començar una Marxa respectuosa amb la natura, que recorri, visiti, intercanvii i creii amb totes aquelles organitzacions locals de cada territori. És hora d'alliberar-nos del poder del sistema dominant, d'organitzar la insubmissió, de reagrupar-nos, de prioritzar les alternatives, i d'interconnectar-les unes amb les altres. És hora de deixar de treballar per l'economia de creixement i dedicar-nos a practicar el decreixement.

Temps de re-voltes és un col·lectiu nòmada de durada limitada, sorgit a la tardor del 2007 a partir d'un grup de persones provinents de l'Infoespai i d'altres col·lectius dels moviments socials. A partir del febrer del 2008 tenim l'objectiu de tirar endavant una marxa en bici arreu del territori català per promoure el decreixement i organitzar una trobada de moviments socials a principis de juliol per contribuir a crear una xarxa de contrapoder.

Un cop complerts aquests dos projectes concrets, el col·lectiu es dissoldrà desitjant que hagin sorgit noves dinàmiques i perspectives de futur en l'autoorganització dels moviments socials per enfilar el camí del decreixement.

És Temps de re-voltes i aquest diumenge 10 de febrer comença a pedalar la marxa pel decreixement. A partir d'aquí pràcticament cada dia durant 2 mesos i mig, temps de re-voltes participarà en activitats arreu del territori català, organitzades conjuntament amb els col·lectius de cada lloc. Per això presentem la secció d'activitats,

Calendari de la Marxa

*Aquest calendari és provisional i hi poden haver unes quantes modificacions

10 de febrer: TRET de SORTIDA de la MARXA des de Barcelona (11h Plaça Universitat)

11:00
Barcelona
13:30
17:30


11 febrer: Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat)

10:00
17:30

12-13 febrer: Collbató (Baix Llobregat)

14 febrer: Capellades (Anoia)

15 febrer: Igualada (Anoia)

16-17 febrer: Vilafranca (Alt Penedès)

18-19 febrer: Ribes i Vilanova (Garraf)


tornar a inici
9
Diumenge 10 Febrer, 24 Febrer i 9 Març de 2008

Participa!

Fent arrels

Forestació a la Vall amb plançons d'alzines i roures.

10:00 Al Viver de l'Alnus. Ps. Muntanya 20 bis
10:30  Comença la Plantada al Torrent de Can Cortès

PLANTADA D'ARBRES AL TORRENT DE CAN CORTÈS

 Fem arrels, fem bosc!

Organitza: Alnus – Ecologistes de Catalunya

tornar a inici

Alnus - Ecologistes de Catalunya
Av. Indústria 34. Casal de Joves. 
Sant Just Desvern - 08960 BCN
Oleguer 934731641/647330788
Jordi 934736925

http://www.pangea.org/alnus

http://www.ecologistes.cat
http://www.collserola.org
Butlletins anteriors

Per aportar notícies, opinions envieu-les al correu  alnus@pangea.org

Si voleu rebre aquest butlletí i els següents via correu electrònic indiqueu-ho a alnus@pangea.org

Si no voleu rebre més el butlletí via correu electrònic indiqueu-ho també a  alnus@pangea.org