_PLATAFORMA CÍVICA
EN DEFENSA DE LA VALL
 DE SANT JUST DESVERN
Salvem a Vall
Introducció                  
     
                        Què fem?
Qui som?

                        Finançament
Manifest

                        Contactar amb nosaltres
Actualitat
2007

                        Agenda

Salvem can Candeler

L'Ajuntament va aprovar definitivament l'edificació parcial del sector de can Candeler i Rosa Sensat sense estimar pràcticament les al·legacions presentades i la Generalitat no hi ha posat cap impediment...

Vistes del sector can Candeler i Rosa Sensat


Introducció

A partir del debat ciutadà que hi va haver a Sant Just Desvern l'any 2002, atesa l'amenaça d'urbanitzar la Vall de St. Just segons el planejament urbanístic vigent, es copsa en general la preocupació de la gent per aquesta situació i la necessitat de fer un front comú.

El debat cívic del Fòrum ambiental de l'Agenda 21 sobre Collserola també va palesar la voluntat global de preservar la vall i que s'integri dins el Pla Especial de Collserola.

Finalment el dimecres 25 de setembre de 2002 la Plataforma va començar a prendre cos amb el suport de força jovent del poble. A partir d'ara, hi ha una nova veu a Sant Just Desvern que aglutina un sentiment de defensa de la natura en front de l'especulació urbanística a la nostra vall.

Tornar a  inici 


Qui som?

La PLATAFORMA CÍVICA EN DEFENSA DE LA VALL (PCDV) està formada per persones individuals i persones que formen part d'entitats de Sant Just, tant cíviques com polítiques que ens hem unit per defensar conjuntament la Vall de Sant Just.
Les entitats següents s'han adherit al manifest de la PCDV:

MANIFEST EN DEFENSA DE LA VALL 

La Serra de Collserola és un patrimoni comú de tots els ciutadans del nostre país i particularment dels residents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que cal preservar de les agressions, principalment urbanístiques –construcció d’urbanitzacions i vials-, que s’hi estan duent a terme i de les que poden efectuar-s’hi a l’empara del Pla General Metropolità, que reconeix dins de l’entorn de la Serra l’existència de diverses zones urbanitzables fins i tot dins del Parc de Collserola

La Vall de Sant Just, tot i que una part està dintre del Parc de Collserola, està seriosament amenaçada i podria perdre’s un valuós patrimoni històric, natural i paisatgístic.

Davant d’aquest fet, neix la Plataforma Cívica en Defensa de la Vall, col·lectiu de santjustenques i santjustencs; units per l’interès en la defensa i preservació del territori.

NO VOLEM PERDRE LA VALL, VOLEM CONSERVAR-LA

La Plataforma assumeix el "Manifest per un nou marc de protecció de Collserola", aprovat l’any 2.001 per la Plataforma Cívica per a la defensa de Collserola.

Com a Plataforma Cívica volem:

* Salvar la Vall de l’especulació urbanística i depredació ambiental
* Que les zones no urbanitzades (qualificades com a zones 21 en el PGM) de Bell-Soleig, Can Oliveres, Can Vilà, Can Carbonell, Can Biosca i la Miranda es classifiquin com a zones no urbanitzables.
* Impedir la construcció de noves vies de comunicació a la Vall.
* L’ampliació dels límits del Parc de Collserola i de l’actual Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), és a dir, integrar al Parc de forma completa les zones de Sant Just abans esmentades.
* La suspensió de qualsevol actuació urbanística que pugui sorgir d’ara endavant fins que no es revisi el planejament vigent.
* Que l’Ajuntament de Sant Just es posicioni de forma clara i rotunda a favor de la no urbanització de la Vall.

Convidem doncs a totes les ciutadanes i ciutadans de Sant Just i a les Entitats del poble a adherir-se a aquest Manifest i a treballar plegats en la defensa de la nostra Vall.

  Plataforma Cívica en Defensa de la Vall
Sant Just Desvern


Logo PCDVADHESIÓ
En/na .............................................................................. amb DNI nº.............................. en representació de l'entitat  ............................... ............................... s’adhereix al Manifest que promou la PCDV.Que fem?

Ens reunim per a  preparar estratègies i activitats. Les reunions acostumen a ser quinzenals, cada 2 dimecres. Obert a tots els interessats.
Destaquem algunes de les activitats que hem fet  fins ara:

A continuació algunes imatges de les activitats de la PCDV:

Sortida per la Vall

Taula rodona al C.C. Salvador Espriu

Firadesvern 2003

  El professor Domingo ens explica tot sobre els toixons

 
Unanimitat per a la "preservació de la Vall"
El portaveu Daniel Ramirez demanant aclariments
 


Finançament        Compte desactivat des de 2007!
IMPORTANT   

Recaptar calers per al funcionament i tramits de la PCDV. Podeu aportar ajut econòmic per a la organització també podeu fer un ingrés indicant el motiu al compte de “La Caixa” 2100 - 2901 - 75 - 0100113278 - Guillem Roca

Les persones que formen part de la PCDV paguen una quota trimestral de 3€.
Les entitats al adherir-se haurien de pagar 6€.
Contactar amb nosaltres

Telèfon:609237392 (Daniel)                                                                 

 Correu electrònic : dramirez2110@hotmail.com

Tornar a  inici

Situació urbanística de la Vall de Sant Just
Actualitat 

* Informació més actualitzada de les amenaces a la Vall de Sant Just al web d'Alnus - Ecologistes de Catalunya:

2007

El DPTOP respon amb silenci administratiu el recurs de reposició d'Alnus - EdC

No han respost. No tenen arguments per justificar la modificació de PGM que implica la destrucció de mès espai natural.Octubre de 2006

Comunicat premsa - 19 d'octubre de 2006

Alnus – Ecologistes de Catalunya presenta recurs de reposició
a la modificació de PGM de la Vall de Sant Just
aprovada el mes passat pel DPTOP.Acte de protesta per la urbanització del Mas Lluí 2

Funeral per l'espai agroforestal del Mas Lluí.

El diumenge 1 d'octubre de 2006 pel matí, s'ha fet el comiat a aquest espai que, un cop més, l'administració pública ha comdemnat a mort.

Aquí podeu observar algunes de les fotos de l'acció / funeral realitzat per la Plataforma i Alnus-EdC, just en el camí de la salut, que és el que delimita la zona a urbanitzar.
Allà s'ha informat als passejants i a diversos centenars de caminaires (que avui feien excursions per collserola, tant des de Sant Just Desvern, com des de Sant Feliu de Llobregat), que aquest espai agroforestal del Mas Lluí, per on disfruten d'un agradable passeig o excursió desapareixerà sota les màquines.


Funeral mas Lluí

L'espai agroforestal del Mas Lluí, a la vall de Sant Just (dins el parc de Collserola) té els dies comptats.
Aviat entraran les màquines per arrasar-lo...i urbanitzar-lo.
És per això que la plataforma ha fet el comiat a aquest espai agroforestal, com a acte de protesta i per recordar a les administracions que no volem que s'edifiqui ni um pam més de la vall, tal i com continuen proposant.És dona el cas de que hi ha encara molta gent de la zona que desconeix els plans urbanístícs i lamenten profundament aquesta manca d'informació i opacitat amb que les administracions fan i desfan al seu gust i seguint determinats interessos de les immobiliàries com en aquest cas (la Colonial de la Caixa). Molta gent ha mostrat el suport a la Plataforma Cívica en Defensa de la Vall i a cedit els seus correus electrònics per tal de rebre informació al respecte.

La plataforma i alnus - EdC continuen lluitant per a que no s'edifiqui ni un pam més de la Vall i el proper dimecres 4 d'Octubre de 2006 farà una xerrada al Casal de joves a les 19:30h  sota el títol La Vall de Sant Just, construcció imminent.

Aquesta és la esquela que es va repartir:

Esquela pel mas Lluí

Setembre 2006

Articles premsa:


Tot i la lluita dels ecologistes
La vall de Sant Just s’urbanitzarà parcialment
Marçal Lladó (laMalla.net)

La serra de Collserola veurà aviat com s'estreny una mica més el seu cinturó de ciment. La Generalitat ha aprovat l'urbanització d'un sector de la vall de Sant Just, al Baix Llobregat. La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola critica una operació que permetrà l'urbanització de Can Candeler i afectarà l'entorn fluvial del torrent de Can Biosca. A més, lamenten que el sobtat fi de legislatura hagi impedit la creació del parc natural de Collserola.
Després de molts anys de lluita, la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola està a punt de veure com un altre bocí de la vall de Sant Just sucumbeix sota el ciment. Es tracta només d'una petita part, ja que bona part de la vall s'ha declarat no urbanitzable gràcies a unes permutes de terreny amb les constructores. No obstant, els ecologistes consideren que la pressió de Collserola ja és massa dura com per agreujar-la encara més.

La plataforma considera que l'aprovació del pla respon a interessos especulatius. Tant l'Ajuntament com la Generalitat han permès que prosperés la urbanització parcial malgrat el centenar d'al·legacions presentades pels grups ecologistes i veïnals. Aquests havien aportat nombrosos informes tècnics que defensaven la necessitat de protegir els valors d'aquest espai natural i la seva fauna, en especial la població de toixons.

Malgrat no aconseguir la salvaguarda total de la vall de Sant Just, la plataforma considera que la lluita ha valgut la pena i que ha donat alguns fruits. En especial, consideren que ha servit per "sensibilitzar col·lectivament la població de la necessitat de preservar Collserola" de l'avenç urbà i, en particular, aquesta vall amenaçada. No obstant, no s'han pogut evitar operacions com la mateixa urbanització de Can Candeler o les ja aprovades anteriorment a la Bonaigua i Mas Lluí.

Publicat 19/09/2006 - 13:58h

Els ecologistes critiquen que s'edifiqui a l'entorn d'un torrent a Collserola

EL PUNT. Sant Just Desvern.20/09/2006  Els ecologistes critiquen que s'edifiqui a l'entorn d'un torrent a Collserola

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola es va mostrar ahir en desacord amb la reserva de 5.000 metres quadrats urbanitzables a Can Candeler perquè «això afecta el torrent, el bosc i l'entorn fluvial natural de Can Biosca». La Generalitat ha modificat el pla general metropolità a l'àrea de contacte entre Collserola i el nucli de Sant Just Desvern per traslladar-hi, segons expliquen els ecologistes, 5.000 metres quadrats urbanitzables dels 80.000 amb què l'Ajuntament ha de compensar els propietaris de la Vall de Sant Just. Per allunyar les construccions d'aquesta vall s'ha de traslladar els 80.000 metres quadrats edificables a zones verdes del municipi que s'han de requalificar i a altres ciutats. La plataforma critica que «malgrat que tenen lloc suficient, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona han insistit a edificar a les portes de Collserola».

DESACORD AMB APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA URBANITZACIÓ DE LA VALL DE SANT JUST

A finals de febrer de 2006, l'Ajuntament va aprovar provisionalment la modificació de PGM en l'àmbit de la Vall, que recordem ve donat a partir del conveni que van fer amb els propietaris que tenien més terres a la vall, pretenent salvar una gran part de la Vall, a costa de destruir-ne una petita part al sector can Candeler i diverses reserves de zona verda dins el nucli urba per a traslladar-hi el sostre edificatori cedit.

L'aprovació provisional no suposava cap modificació substancial de la proposta inicial ja que van desestimar el centenar i escaig d'al·legacions presentades (ni tan sols les van contestar) que demanàven no s'edifiqués més l'espai natural de can Candeler, a tocar del Parc de Collserola.

El que si es van veure obligats a modificar és la urbanització del sector Rosa Sensat, per imperatiu legal, ja que la idea inicial era edificar dins l'espai protegit del parc de Collserola. Tot i així encara proposen edificar-hi el sector que fa cantonada amb el cí. de can Biosca, just al límit del Parc, per on la vegetació del bosc justament és més frondosa i ufana.


llegir continuació article...


llegir comunicat premsa 18-9-0612 Abril 2006

Verd per vestir la vall de Sant Just

L’Ajuntament i el consorci del parc acorden invertir 910.000 euros en els propers dos anys


ROSA DÍAZ. Sant Just Desvern
L’Ajuntament de Sant Just Desvern va signar ahir un conveni amb el Consorci del Parc de Collserola per iniciar el projecte de restauració de la vall de Sant Just, una de les portes d’accés a la serralada que fins fa pocs mesos perillava perquè era objecte d’interessos privats i de tipus urbanístic i immobiliari. Els propietaris dels terrenys tenien dret a edificar en aquest sector forestal 1.200 habitatges, segons el pla general metropolità (PGM). Però l’Ajuntament de Sant Just va aconseguir la cessió d’una part dels terrenys de la vall a canvi de traspassar el volum edificable a altres llocs del mateix poble i de municipis de l’àrea metropolitana.

Tant l’alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, com el president del Consorci del Parc de Collserola, Joan Clos, també alcalde de Barcelona, es felicitaven ahir fervorosament per la cessió de 141 hectàrees de territori forestal al municipi, a canvi, això sí, de traspassar les possibilitats constructives que tenien aquestes hectàrees a altres indrets «fora del parc», segons va especificar Perpinyà. «A Barcelona també hem fet una cosa semblant», explicava ahir Clos, que es va mostrar partidari de «mantenir la pressió política i administrativa per evitar l’ocupació urbanística d’aquest espai».

No comparteixen aquest to tan optimista els membres de la Plataforma en Defensa de Collserola, que aglutina diferents associacions de caire ecologista dels diversos municipis que toquen a la serra. Oleguer Farràs, en nom de la secció de la plataforma que treballa a Sant Just Desvern, assegura que «es podia haver salvat tota la vall de Sant Just perquè el volum edificable sempre es pot traslladar a altres llocs». Farràs creu que és positiu que el consorci i l’Ajuntament hagin posat fil a l’agulla en la qüestió de la recuperació natural del vessant. Això no obstant, es mostra també prudent perquè desconeix els detalls del projecte de restauració. «Tot dependrà de com arreglin el sector», ha dit a aquest diari.

Sigui com sigui, la Plataforma en Defensa de Collserola vol la recuperació de tot el territori forestal i la declaració de parc natural. El municipi de Sant Just Desvern ha hagut de sacrificar el 50% de la vall per aconseguir salvar l’altra meitat. Això no obstant, Perpinyà va anunciar ahir que els municipis limítrofs ja estan treballant en la declaració de parc natural.

El parc de Collserola És un gran pulmó verd de 8.600 hectàrees Un 34% del territori que ocupa és de titularitat pública L’ús social del parc Es calcula que actualment visiten el parc de Collserola uns 2 milions de persones cada any La vall de Sant Just Té unes 280 hectàrees de superfície i és una de les portes d’accés a la serra de Collserola 141,64 hectàrees d’aquesta vall han estat cedides a l’Ajuntament de Sant Just Desvern i se n’ha traspassat l’edificabilitat que tenien (98.860 metres quadrats de sostre) per conservar-les com a zona forestal Aquesta operació ha representat un increment de 10,8 hectàrees de superfície del parc

la noticia sencera a: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1843817

Març 2006

Acció de protesta en el marc de la Festa de l'arbre diumenge 5 de març

Membres de la PCDV hem desplegat una pancarta juntament amb alguns veïns de la zona afectada.

No més edificis en espai natural, que significarà la destrucció d'un bosc amb centenars d'arbres

L'acció es realitza en  l'acte de la festa de l'arbre per denunciar el fet de que l'Ajuntament per una banda planta arbres com a símbol de respecte i interès per la natura i, per l'altra, ha aprovat destruir el bosc de davant de la masia de can Candeler (més de 300 arbres en ple torrent)  i part del carrer Rosa Sensat (uns 100 pins) per tal d'edificar-hi. Tot plegat, per justicar el conveni que pretén salvar la Vall !!!

 

Febrer 2006Portaveus dels partits + l'alcalde al centre

23F   llegir el comunicat sencer

S'aprova provisionalment la modificació de planejament urbanístic a la Vall de St. Just que sentencía a mort l'ecosistema del torrent de can Biosca a l'alçada de can Candeler i dos sectors del Carrer Rosa Sensat, a ran de l'espai protegit del parc de Colserola. L'acord gairebé unànim de tots els partits polítics a favor (PSC, CIU, ERC i PP, amb l'única abstenció d'ICV, que en l'acord inicial s'havia posicionat en contra i el vot no emés de la regidora de CiU amb vincles declarats amb un dels propietaris. Tots deien que s'havia "d'estar molt contents ja que entre tots hem salvat la vall".

 

En el proper ple municipal l'Ajuntament proposarà la edificació del sector de can Candeler al torrent de Can Biosca, és a dir, a la VALL
El ple serà el dijous 23 i pretèn aprobar la modificació provisional del PGM on es preserva bona part de la Vall, can Vilà, can Biosca, can Carbonell i ca n'Oliveres, però per altra banda proposa la edificació de la zona verda de Can Candeler, espai considerat pel departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya com a zona ampliable del parc de Collserola, pel seu valor natural i ubicació actual al límit del parc.

Pancarta penjada pels veïns de can Candeler que s'oposen a la barbàrie urbanitzadoraGener 2006  :

En aquest temps que ha passat des d'octubre fins ara, els polítics de l'Ajuntament de Sant Just no s'han posat d'acord en la proposta definitiva per ubicar el sostre edificatori fora de la vall, ja que alguns continuen amb la idea d'edificar en ple torrent de can Biosca, al sector can Candeler.
Probablement en el Ple de 23 de febrer s'acabarà l'espera i hi haurà l'aprovació provisional i quedarà pendent de l'aprovació definitiva de la Generalitat.

De moment amb novetats benvingudes de part del Departament de Medi Ambient em decidit fer un comunicat

Novembre 2005:

En el Plenari municipal celebrat dijous 24 de novembre un conjunt de veïns i veïnes del sector can Candeler, juntament amb la PCDV han intentat exposar i preguntar als diferents partits si pensen salvar la vall de debò o només són paraules el que van dient i escribint en els seus butlletins.
L'alcalde prefereix que no parlin els representants polítics en aquest cas, ja que diu que faran les millores possibles per disminuir el sostre edificatori al sector de can Candeler i miraran de trobar el consens polític.Podeu llegir l'article de la PCDV i alnus -EdC publicat aquest mes a La Vall de Verç que fa un resum de la situació actual.

Octubre 2005:

El dijous 27 d'octubre en el ple municipal l'Ajuntament va posposar l'aprovació de la modificació provisional del Pla General Metropolità a la Vall de Sant Just per manca d'acord polític entre els mateixos membres del govern,(com ja era el cas de l'aprovació inicial) però aquest cop també amb el desacord de la oposició. Al no tenir vots suficients per garantir la majoria absoluta, PSC i ERC es queden sols i de moment no s'aprovarà l'edificació de la vall.

Dijous tingué lloc el Ple Ordinari de l'Ajuntament de Sant Just. El punt 7è., era el relatiu a l'aprovació provisional de la modificació del PGM a la Vall de Sant Just, es va posposar.

Motius:
 
El PSOE i ERC estaven per l'aprovació, com ja van fer quan es va debatre l'aprovació inicial. El PP sembla que volia votar-hi en contra, no sabem ben bé perquè, perquè no ens ho van dir. IC-V havia dit que s'hi abstindria perquè l'Ajuntament havia admès les al·legacions que havia presentat a la modificació inicial. CIU, que havia votat a favor de l'aprovació inicial, va dir que votaria en contra de l'aprovació provisional perquè precisament no s'havien acceptat determinades al·legacions.
 
Davant d'aquesta situació, i tota vegada que cal la majoria absoluta per a l'adopció d'aquest tipus d'acord, el PSOE i ERC van decidir retirar del Ple el punt de l'ordre del dia en qüestió, davant la sorpresa de tothom, doncs ells plegats només aplegaven 8 del total de 17 regidors del municipi, és a dir, es quedaven a un vot d'assolir la majoria absoluta. La cosa sembla que ja se l'ensumaven, i així van forçar a la regidora del PSOE Sra. Figueres,que estava malalta, a anar a la reunió. No els va servir de res.
 
Des de la PCDV confiem que el nou període de temps que ara s'ha obert serveixi per a què l'Ajuntament estimi les nostres al·legacions, si més no aquelles que fan referència al trasllat del sòl edificable que es manté a la Vall, a fora d'ella. Això és fàcil de fer, i així ho vam manifestar en el Ple. Només cal voluntat per a fer-ho i una mica d'humiliat. Les tindran el PSOE i ERC?
 
Des de la Plataforma farem tot el possible per a que així sigui i lluitarem per aplegar totes les voluntats polítiques a l'entorn d'aquest objectiu.
 
Penjada pancarta a la tanca dels Jocs jovenívols, en el marc de les festes de tardor, al dinar posterior a Sant Just al carrer: 23-10-2005
Pancarta PCDV

No hi ha resposta de moment a les al·legacions al projecte de modificació inicial de PGM, però es possible que aquest més arribi, tot i que sense cap modificació substancial del projecte, segons el regidor de la vall.
Per tant la Vall continua sense garantia de salvar-se.

Juliol 2005

Es presenten al·legacions a la proposta de modificació de PGM de l'Ajuntament, per insistir en continuar edificant la vall, fins hi tot espais PEIN actualment protegits...lleguir comunicat


Juny 2005

Us passem les al·legacions que hem preparat per presentar en contra de l'aprovació provisional de la modificació del PGM a Sant Just Desvern. La data límit per durles al registre és el proper dimarts 28 de juny. És molt important el suport de tots ni que sigui amb el model d'al·legacions sencill, nosaltres en proposem 3, preferenment el més extens de 7 planes.
 
Si algú considera que hi ha quelcom que no vol subscriure, senzillament, que exclogui l'al·legació que consideri oportuna.
Clikeu l'enllaç:
CAL PRESENTAR URGENTMENT AL·LEGACIONS PER SALVAR LA VALLPCDV - Gràcies a tots els que ens heu donat suport

Amigues i amics,
 
Amb una mica de retard, la Plataforma Cívica en Defensa de la Vall de Sant Just, i particularment l'Oleguer i en Daniel, us volem donar les gràcies pel suport que ens heu donat arran de la interposició per part de la tinent d'alcalde d'urbanisme de Sant Just Desverrn, i alhora esposa del ministre Montilla, la Sra. Ana Hernández (PSC-PSOE), d'una demanda de conciliació prèvia a la presentació d'una querella contra l'Oleguer i en Daniel.
 
Una vegada més EL PODER ha mostrat del què és capaç quan se sent questionat i ha agredit dos ciutadans que simplement havien gosat preguntar en un ple municipal sobre l'existència d'un motiu d'abstenció (i participació) en els temes relatius a la Vall que afecta la tinent d'alcalde (els teòrics de la no-violència, i nosaltres ens considerem i som no-violents, consideren aquest fet com una agressió).
 
Hem rebut paraules de suport i correus electrònics de gent diversa, molts d'ells provinents de gent a qui ni tan sols coneixem, però que han compartit amb nosaltres la seva indignació i ràbia en veure la prepotència i abús demostrat per la regidora, amb el suport de l'Ajuntament.
 
Després de diverses converses amb l'alcalde, i amb els bons oficis de dos edils -que sapiguem- que han actuat a títol personal per convèncer el PSC, la regidora i l'alcalde que calia retirar la demanda, finalment en un recent ple municipal l'alcalde va anunciar que desistien de presentar la querella.
 
A tots vosaltres amics, coneguts i companys de lluites, moltes gràcies, perquè heu demostrat una vegada més la vostra solidaritat amb dues persones agredides i el vostre compromís amb la defensa del territori.
 
Endavant, que la lluita continua!!
 La PCDV de Sant Just Desvern
Tornar a  inici 


Maig 2005

En el Ple de maig de l'Ajuntament, s'assegura que es retira la querella criminal contra els representants de la PCDV i Alnus-EdC.


La PCDV fa valoració de l'acord de modificació del PGM, així com del conveni aventatjós pels propietaris, etc.
Llegiu el comunicat.


28-04-2005

S'HA DECIDIT EL FUTUR DE LA VALL I EL CREIXEMENT URBANÍSTIC DE SANT JUST DESVERN

Aprovat per majoria, aquest cop no han tingut la unanimitat. La regidora de CIU amb vincles amb un dels propietaris ha decidit no votar. La regidora d'urbanisme de PSC amb vincle amb un dels propietaris ha decidit votar (ja que considera -i cap regidor/a s'hi oposa fins ara- que el vincle d'amistat i padrinatge no justifica el contrari.

PUNT 9.- APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ A L'ÀREA DE CONTACTE ENTRE EL PARC DE COLLSEROLA I EL NUCLI URBÀ DE SANT JUST DESVERN, ÀMBIT DE LA VALL DE SANT JUST I ENTORN DE CA N'OLIVERES, CAN VILÀ, CAN CARBONELL I CAN BIOSCA, I DEL PROGRAMA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA -EXP.AUM. 18-04

Tots els partits han afirmat que per fi la Vall de Sant Just està salvada amb la proposta presentada, i n'estan força contents. S'ha consolidat definitivament els drets dels propietaris cedint-los no només els exagerats (a parer nostre) 80000m2 de sostre edificatori, sinó que a més a més ha aparegut de sobte una addenda en el conveni que n'hi afegeix 20000m2 més de sòl terciari per a indústria o comerç, dels quals 5000m2 també són pels propietaris. ICV ha votat en contra només per aquest darrer motiu.

Reconeixem que és un gran pas endavant que preserva la vall de Sant Just i Collserola, però considerem que no tota la Vall està salvada, ja que queden escletxes, com l'entorn de can Candeler on s'hi ubicaran més de 8000m2 de sostre que considerem podien haver-se fixat en altres zones del nucli urbà com a l'entorn de can Freixes o altres que per algun motiu no explicat se'ls reservan per més endavant.

L'altre sorpresa del dia ha estat la querella criminal per injúries que ha interposat la regidora d'urbanisme contra els portaveus de la PCDV i d'Alnus-Ecologistes de Catalunya,
Daniel Ramirez i OlAnna Hernández al centreeguer Farràs respectivament, pel fet d'intervenir en l'anterior plenari municipal demanant tranparència i aclariment del vincle de la Sra. Anna Hernández (regidora d'urbanisme) amb un dels propietaris de terrenys a la vall. Fet que al no desmentir-se i interrompre la intervenció del portaveu de la PCDV per part de l'Alcalde, va desenvocar lògicament en un comunicat a premsa com a resposta.

Està clar que la PCDV no pot estar contenta de com han anat les coses fins ara. Realment hi ha molts interessos econòmics pel mig que es fan explicits, el volum de negoci amb gran benefici pels propietaris si s'aprova definitivament aquesta modificació de PGM creiem que pot estar per sobre dels 200.000.000 Euros (properament ja explicarem els comptes, ja que l'Ajuntament no ho ha fet) i per tant estem expectants i tornarem a presentar les al·legacions oportunes.
1-4-2005                      Consideracions respecte al ple municipal de 31-3-2005:

POSSIBLE  VINCULACIÓ DE LA REGIDORA D'URBANISME DE L'AJUNTAMENT DE SANT JUST DESVERN AMB UN DELS ADMINISTRADORS I ACCIONISTA D'UNA EMPRESA AMB INTERESSOS A LA VALL

La Plataforma Cívica en Defensa de la Vall de Sant Just ha demanat en el ple municipal celebrat dijous 31 de març, que s'aclarís la possible relació d'amistat íntima amb un dels administradors de l'empresa Promociones Ruve S.A. propietària d'un dels terrenys de la Vall de Sant Just.
Segons la Llei en l'Article 28 30/1992 de 26 Nov. causaria la incompatibilitat d'estar al capdavant dels assumptes que fan referència a la Vall, a les negociacions pel Conveni, en les reunions sobre la vall, en els plens, comissions, comitès, etc. de l’Ajuntament, quan hi ha manifest un grau suficient d'amistat amb algú que en pot sortir afavorit.
Anna Hernández, tinent d'alcaldeEs creu que apart de l'amistat manifesta mútua, és padrí d'un dels fills de la regidora i cap de l'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Just Desvern Anna Hernández, i això és el que el portaveu de la PCDV Daniel Ramírez, ha intentat exposar i aclarir després d'una amplia i matitzada introducció en el torn de precs i preguntes del ple.
La formulació de la pregunta clau ha provocat una reacció aspre i forassenyada de l'alcalde Josep Perpinyà, que ha interromput la intervenció del portaveu fugint d'estudi i apelant a la confiança en l'Ajuntament i el procés  de preservació de la Vall mitjançant el conveni amb els propietaris de la vall que té el suport de tots els grups polítics del consistori, sense permetre finalitzar i aixecant el Ple sense respondre la qüestió.
Podeu llegir la intervenció del portaveu en el Ple


Donada la manca de transparència que hi torna a haver sobre la modificació de PGM de vall de Sant Just (en el marc de Collserola) on ja està definit el compromís de l'Ajuntament de cedir als propietaris un mínim de 80000m2 de sostre edificatori (quan no estava demostrat que tinguessin dret a edificar els sectors urbanitzables opcionals (21). Donada la finalització del periode de suspensió de llicències urbanístiques i la confusió i alarmisme sobre el cost de les expropiacions que es fa des del darrer butlletí municipal entre altres coses...

La Plataforma Cívica en Defensa de la Vall de Sant Just ha anat al Ple per demanar explicacions en el torn de precs i preguntes.
Tornar a  inici 


Març 2005

Balanç sobre la Vall i temes pendents


La PCDV participa a la comissió urbanística per la Vall tot i que està aturada
 
La PCDV finalment ha pogut participar a la comissió urbanística que fins ara només s'ha reunit 2 cops, on s'ha informat junt als partits polítics del passos que seguits en el procés de revisió de PGM i les peces que es pensen reclassificar per a fixar el sostre del la Vall al municipi i per traslladar-lo a d'altres, amb el vistiplau de l'Àrea Metropolitana. De moment la PCDV només actua com a observadora, i els polítics miren de funcionar per consens.

12-3-2005


Desembre 2004
Comunicat 22/12/2004:
Per consens de tots els grups polítics tira endavant el conveni amb el 60 % dels propietaris de la Vall.

La Vall de Sant Just continua sense tenir un futur clar, tot i que en el Ple municipal de dimarts 21 s'ha pres una decisió consensuada per tots els grups polítics. Tot i això s'ha de dir que ha estat consensuada a l'últim minut abans d'iniciar el Ple, modificant-se la proposta que s'anava a presentar inicialment.

Resumint:

  • Es signarà el conveni amb el 60 % dels propietaris de la Vall. Per tant els drets edificatoris seran reconeguts.
  • "Es mirarà d'ubicar el sostre edificatori fora de la vall, però en algun lloc repartit pel municipi"per evitar ubicar-lo a la Vall, ja que en el cas que no fructifiqués el trasllat a altres municipis, no en sortís perjudicada.
  • Hi ha la intenció de tramitar la modificació del Pla General Metropolità.
  • Es crearà una comissió de seguiment del procés formada per dos representants de cada grup polític per assegurar la transparència de la informació. (La Plataforma Cívica en Defensa de la Vall de Sant Just ha demanat de ser-hi present i sembla que d'alguna manera podrà participar-hi)

El futur de la Vall és encara incert i queden sentències judicials que poden fer canviar la situació.

Els propietaris que s'han desdit de la signatura del conveni, Olga Velasco (Esquemes i Detalls, S.L.) i Oriol Ribalta (Residencial Pedralbes, S.L., que si no anem equivocats cal situar en l’òrbita del grup Núñez i Navarro) són els principals responsables de l'actual desori i l'amenaça principal per a l'Ajuntament de Sant Just i per la Vall.

Des de la Plataforma continuem sense veure clara la situació però tornem a donar un vot de confiança a l'Ajuntament esperant que ens mantinguin informats i realitzin el millor possible la tasca de gestionar el procés de desclassificació dels sòls urbanitzables i salvin tota la vall.
Creiem que hem contribuït fins ara a que això sigui possible i ho continuarem fent.
 
Salvem la Vall!!!
 
21/12/2004


Tothom al Ple municipal de dimarts 21 a les 19h a l'Ajuntament de Sant Just

La Vall continua sense tenir un futur clar, i en el Ple municipal de dimarts 21 es pot prendre una decisió clau.

L'hermetisme que manté l'Ajuntament és intolerable. No es dóna informació a la població, a la Plataforma només en comptagotes i el poc que sabem és a partir d'alguns partits polítics (CIU, ERC i ICV-EuiA) que segons ells, tampoc en tenen gaire ni a temps.

Des de la Plataforma considerem que aquestes decisions fonamentals pel desenvolupament de Sant Just no s'haurien de prendre tan a la lleugera i i caldria clarificar-les de cara el públic i els representants polítics de cara a buscar un consens en benefici del poble i de la Vall. La Plataforma es reafirma en què és possible salvar la Vall modificant el PGM.

Es pot desclassificar el sòl i modificar el Pla General Metropolità tant amb Conveni amb els propietaris com sense aquest Conveni. Ara bé, si finalment, com sembla, hi ha conveni amb el 52% dels propietaris que estàn disposats a signar-lo, se'ls reconeixeria per part de l'Ajuntament un dret a urbanitzar, encara que sigui fora de la Vall, que encara no tenen. I l'altre 48% se'n podria arribar a aprofitar. I si no n'hi hagués, l'Ajuntament també podria procedir a la declassificació del sòl, que és justament un compromís que ja va adquirir el mes de març i que ara no vol complir.

El futur de la Vall és encara incert. Recordareu que el mes de març es va acordar l’aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l’àrea de contacte entre el Parc de Collserola i el nucli urbà de San Just i que l’Ajuntament volia establir un Conveni urbanístic amb els propietaris dels terrenys situats dins l’àmbit de modificació del PGM abans d’efectuar el següent pas, l’aprovació provisional.

Com tots sabeu el Conveni no s’ha signat i només tenim constància que uns quants propietaris, que són la majoria en nombre i que tenen un 52% dels terrenys en qüestió, van manifestar la seva disposició a fer-ho. Els grans, com l’Olga Velasco (Esquemes i Detalls, S.L.) i Oriol Ribalta (Residencial Pedralbes, S.L., que si no anem equivocats cal situar en l’òrbita del grup Núñez i Navarro) s’hi van negar i com que no els ve d’un euro amenacen l’Ajuntament amb anar als tribunals.

Durant aquests nou mesos (des del mes de març fins ara) s’ha fet córrer intencionadament que la Vall ja estava salvada. I res més lluny de la realitat.

El mes de novembre el PSC es despenja amb una proposta que consisteix en ubicar dins la Vall el sostre d’edificabilitat que volia pactar amb els propietaris. Això sí, deien ells, sense voluntat d’edificar-hi (?). La ferma reacció de CDC, ERC i IC-V (s’esmenten per ordre alfabètic) davant d’aquesta proposta atura al PSC, que s’esperava un "sí boana" dels seus dos socis (ERC i IC-V).

Entretant, però, l’Ajuntament, a través de l’alcaldia, encarrega un estudi jurídic als seus propis tècnics. No qüestionem en absolut la capacitat professional de les persones que l’han elaborat, però és evident que en no ésser el dret una ciència exacta, les conclusions a què arriba són justament les que buscava el PSC: la signatura d’un conveni amb aquells propietaris que han mostrat una predisposició a fer-ho, ara bé, i compte, sense modificar simultàniament el PGM.

I no només això, sinó que unilateralment s’entossudeix en portar aquesta proposta –també ho havia intentat amb la primera- al Ple de l’Ajuntament del proper dia 21 de desembre. Si en el primer cas no ho va fer en veure la reacció dels tres grups esmentats, en el moment d’escriure aquestes línies no sabem amb quins suports pot comptar el grup socialista per tirar endavant la seva proposta actual. I cal dir que, tal com van succeint-se les coses aquesta podria no ser l’última.

La Plataforma sempre ha considerat, basant-se amb arguments legals i molta jurisprudència –curiosament ignorada per l’informe abans esmentat- que una modificació en el planejament no implicava haver d’indemnitzar els propietaris que veien canviada la qualificació urbanística dels seus terrenys. Ara bé, cal també ser realistes, i si un bon Conveni significa eradicar per sempre més la possibilitat que ens destrossin la Vall, la Plataforma no s’oposarà a la seva signatura.

No sabem per què el PSC continua complicant-ho tot i fent les coses de la pitjor manera possible. La signatura del Conveni només té sentit si paral·lelament es tramita la modificació del PGM, garantint que la desclassificació dels terrenys de la Vall permeti alliberar-los de tota possibilitat d’edificació.

A hores d’ara l’únic que sabem és que el PSC vol portar el tema de la Vall al proper Plenari del dia 21 de desembre, a les 7 de la tarda.

CAL QUE AMB LA NOSTRA PRESÈNCIA AL PLE DEMOSTREM QUE ESTEM FERMAMENT DECIDITS A DEFENSAR LA VALL

CAL QUE S’ASSABETIN QUE EL CRIT DE SALVEM LA VALL! ÉS AVUI MÉS VIU QUE MAI

MANLLEVANT LES PARAULES DEL PRESIDENT COMPANYS, QUE SÀPIGUEN QUE TORNAREM A SOFRIR, TORNAREM A LLUITAR, TORNAREM A VÈNCER !!!!, ENTRE TOTS SALVAREM LA VALL!!

19/12/04
Tornar a  inici 

La tinent d’alcalde d’urbanisme (PSC) veta la Plataforma.

Ahir dijous 16 hi havia convocada una reunió informativa de la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sant Just, en què es tractava el tema de la Vall. La convocatòria d’aquesta reunió i el seu Ordre del Dia no es van conèixer fins el dimarts 14.

El dia 15 la Plataforma va demanar, a través de la Cap de Gabinet de l’alcaldia poder assistir-hi. Sabíem que hi havia precedents en el sentit que en reunions anteriors s’havia permès la presència, sense veu ni vot, de persones que no formaven part del Consistori. La seva resposta va ser que necessitàvem l’autorització del Ple de l’Ajuntament per a poder ser-hi presents. L’anterior reunió del Ple s’havia celebrat el dia 25 de novembre, quan encara no es coneixien ni la convocatòria ni, òbviament, l’ordre del dia de la reunió. I la propera no tindrà lloc fins el proper 21 de desembre.

Tot i això un de nosaltres es va presentar a l’Ajuntament a l’hora assenyalada. La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Sra. Anna Hernández va negar de forma taxativa l’accés del membre de la Plataforma a la reunió, amb l’únic i trist argument que ella era la Presidenta de la Comissió i que allí es feia la seva voluntat (...?).

Nosaltres havíem donat crèdit a les paraules del nou alcalde d’oferta de diàleg i que les coses es farien de manera diferent a com s’havien fet sota el mandat de l’anterior. Però els fets demostren o bé que el Sr. Alcalde permet aquestes pràctiques menyspreables per part de la seva Cap de Gabinet i de la Sra. Hernández, o bé que no té autoritat suficient per imposar un nou estil de fer política que permeti la participació ciutadana (dues paraules molt boniques però buides de contingut a l’hora de la veritat) en els afers municipals, amb ple respecte a la discrepància i a altres punts de vista diferents als seus. Una llàstima.

17/12/04EL FUTUR DE LA VALL

Consideracions a l’entorn de les promeses electorals dels partits polítics, de l’acord de l’Ajuntament del mes de març de 2.004 i de les pors del Sr. Alcalde.

8/12/04


Novembre 2004

La lluita per salvar la Vall de Sant Just no s'atura. Avui planen més incerteses que mai sobre el futur de la Vall. L'èxit de la manifestació convocada per la Plataforma Cívica en Defensa de la Vall el passat mes de febrer va servir perquè l'Ajuntament s'adonés que qualsevol intent d'urbanitzar-la comptava amb la ferma oposició de la majoria dels veïns de Sant Just. Així, de la postura favorable a la urbanització -total o parcial- i destrossa de la Vall que alguns encara intentaven imposar, es va passar a un acord, adoptat en el Ple Municipal del mes de març, pel qual es proposava als propietaris i promotors la signatura d'un Conveni que havia de garantir la no urbanització d'aquest espai. A canvi, als amos dels terrenys se'ls deixava edificar tant dins del nucli urbà de Sant Just com fora del nostre municipi, en una operació gens clara i sobre la qual no han trascendit les xifres que podien justificar-la.
 
Però el Conveni no s'ha signat i si un dia s'arriba a firmar no comptarà amb la signatura de tots els propietaris/promotors. Tres d'ells, que ostenten la titularitat o drets sobre un 48% de la superfície de la Vall, es neguen a signar-lo. L'Ajuntament, que havia basat tota la seva estratègia i veia aquest Conveni com la làmpada miraculosa que el lliurava d'un malson, ara no sap què fer i molt ens temem que acabi cedint a les pressions dels propietaris i els acabi permetent edificar a la Vall.
 
Per això cal que tothom tingui clar que, avui, LA VALL NO ESTÀ SALVADA. Cal que ho feu saber a tothom, que tothom es tregui de sobre la idea que la Vall està salvada, NO ÉS VERITAT. I avui ens cal l'ajuda de tothom, i si cal, ens tornarem a mobilitzar per defensar el territori, per defensar Sant Just de l'especulació, per fer saber a l'Ajuntament que els veins d'aquest poble volem la Vall, per exigir-li que planti cara als que només volen la destrucció per satisfer les seves ànsies d'enriquiment desenfrenat.La Plataforma Cívica en Defensa de la Vall de Sant Just Desvern  troba moltes pegues a l'acord de ple de la modificació del Pla General Metropolità a l’àrea de contacte entre el Parc de Collserola i el nucli de Sant Just Desvern i per tant presentarà al·legacions a  l'Ajuntament de Sant Just Desvern per tal de que reconsiderin la proposta aprobada el passat 15 de març. El dilluns 14 de juny ha donat a conèixer en el forum de participació ciutadana sobre la vall el principal contingut de les mateixes.
El proper dimecres, dia 17 acaba el termini per presentar al·legacions en relació a l'aprovació inicial de la modificació del PGM per part de l'Ajuntament de Sant Just Desvern. Cal que tots presentem al·legacions, quants més siguem millor.

Tot seguit posem a la disposició de tothom un document en diferents formats, que conté un model d'escrit. Si us sembla bé podeu fer-lo vostre i només cal que complimenteu les vostres dades personals a l'inici del document, que l'imprimiu (millor per duplicat) i que el presenteu
al registre de l'Ajuntament, tenint cura que us segellin la còpia. Els qui disposeu d'idees i de temps podeu afegir a l'escrit més consideracions respecte al tema de la Vall. Si no us va bé desplaçar-vos-hi personalment, feu que algú ho faci per vosaltres i si tampoc no us és possible, aneu a una estafeta de correus i també podreu fer-ho. Una altra opció és intentar-ho on-line, a través de la web de l'Ajuntament www.santjust.com.

al·legacions en document word
al·legacions en document pdf

Tornar a  inici 


Dubtes sobre l'acord de Ple sobre la vall  (Maig 2004)

L'Ajuntament en el Ple Extraordinari que ha tingut lloc dilluns 15 de març (data en que finalitzava el termini de suspensió de llicències d'un any) després de converses amb propietaris i constructors fins a l'últim minut pràcticament, han decidit per unanimitat dels 5 partits polítics amb representació municipal aprovar un conveni on es concedeixi  als propietaris 80000m2 de sostre edificatori, dels 120000m2 que reservava el PGM1976 com a urbanitzables opcionals.


Vegeu l'acord complet a www.santjust.com o enllaçant aquí.

Uns 8000m2 en forma d'equipament (no concretat) a la Vall (sector can Biosca).
34000m2 serien urbanitzats a Sant Just de sòl públic (a l'entorn de la vall i al nucli urbà) requalificat a privat urbanitzable (amb només un 10% d'aprofitament públic)
Els 46000m2 restants s'han de trobar fora del municipi, bona part sembla que a Sant Boi....
Els promotors compensarien amb 1.200.000€ per l'arranjament de la riera i també l'adequació del sector de les cases de la Beca i els magatzems de l'entorn de can biosca.

Mobilitzacions a Sant Just per Salvar la Vall

Comunicat de la valoració de la manifestació :

La Plataforma Cívica en Defensa de la Vall de Sant Just valora molt positivament la manifestacio que sota el lema "Salvem la Vall, és Collserola" ha transcorregut aquest diumenge, 22 de febrer, pels principals carrers de Sant Just Desvern. La massiva participació ciutadana, al voltant de les 1.000 persones (sobre una població de 16.000) demostra que els ciutadans de Sant Just estan disposats a defensar la seva Vall davant dels intents d'uns pocs d'urbanitzar-la i de la indefinició de l'Ajuntament al respecte.
Tallant la carretera Reial

L'Ajuntament ha convocat un plenari Extraordinari pel proper dilluns 15 de març per a prendre una decisió definitiva sobre el futur de la Vall. Cal la nostra presència i la dels ciutadans de Sant Just a aquest Ple Extraordinari per garantir que l'Ajuntament no trairà la ciutadania i aprovarà la no urbanització de la Vall.
Davant l'Ajuntament de Sant Just

Llegiu aquí el text sencer de la declaració que s'ha llegit al final de la manifestació a la plaça de l'Ajuntament i vegeu també més fotos de la diada de salvem la vall

Sant Just Desvern, a 22 de febrer de 2.004.


  A la xerrada organitzada per la Coordinadora en  Defensa de la Vall, que ha tingut lloc divendres 20 de Febrer de 2004, ha quedat clar en les ponències dels tècnics que:

1- Si s'urbanitza la Vall causarà un efecte molt perniciós per la nombrosa fauna de l'entorn i els conreus que la afavoreixen desapareixeran, per tant s'ha de fer els possibles per a protegir-la.

2- Els costos d'urbanitzar extensivament i amb baixa densificació, poden ser més elevats que la recuperació natural de la Vall. 
L'ajuntament no ha realitzat o no ha donat a conèixer fins ara cap estudi econòmic.
  

3- Cal desclassificar el sòl ja aprofitant la moratòria existent i si cal prorrogar-la un any més per definir com es protegeixen aquests espais.  Els sectors urbanitzables no programats requereixen compensacions mínimes per als propietaris ja que el sòl continua sent rústic. Mas Lluhí II que ja està programat, però no aprobat definitivament és més complicat aturar-ho, però de cap manera impossible. Amb voluntat política i traslladant el sostre edificatori a altres llocs (altres municipis) on hi hagi més necessitat es pot resoldre.

4- El setge urbanístic és present a tots el municipis de Collserola i cal aturar-lo per a preservar i protegir definitivament aquest espai dotant-lo d'un marc de protecció de Parc Natural.


Tornar a  inici 


 Els dilluns 2 i 9 de febrer es van debatre en el marc de l'Agenda 21, els resultats dels estudis urbanístics de l'Avanç de la Modificació puntual del PGM a la Vall de Sant Just Desvern. a proposta de l'Area metropolitana. Es van proposar 2 escenaris urbanístics mitjanament sostenibilistes, i 4 escenaris d'urbanització de la Vall amb major o menor sostre edificatori. La Plataforma Cívica en Defensa de la Vall va presentar un escenari de gestió sostenible del territori i els propietaris i promotors diversos més, des d'un que definia la preservació de la Vall traslladant el sostre edificatori a altres bandes (inconcretes, per tant de moment inviables), a d'altres que també la urbanitzen en major o menor mesura.
Tot i la manca d'informació en general, a la població per part de l'Ajuntament, al respecte de la urbanització de la vall, la participació ciutadana ha estat clau per marcar i definir majoritàriament una clara voluntat de no urbanització de la vall. L'Ajuntament ja no te excusa per aturar el desenvolupament i n'esperem coherència amb el pronunciament dels partits abans de les eleccions quan tots deien que farien els possibles per a que no s'urbanitzés. Diumenge 22 de febrer acabarem de demostrar que la gent està disposada a mobilitzar-se  per defensar el que se sent com a seu, la vall de Sant Just i Collserola

L'estudi que s'ha fet de la Vall anomentat"Avaluació socioambiental de l'espai agroforestal de Sant Just Desvern"ha estat realitzat a corre-cuita en uns 3 mesos tot i que assegura contemplar els factors socioambientals imprescindibles. L'estudi conté 155 planes i s'acompanya de diversos anexos que el complementen. És veu bastant complet i ressalta bastant la fragilitat dels diferents espais tot i que deixa unes taques menys fràgils on s'han molestat en fer una proposta de possible urbanització sense que ningú els hi hagi demanat, això sí, fora dels límits però arran del Parc de Collserola (can Biosca, la zona més calenta amb contenciós a favor del propietaris).Deliberadament han obviat l'analisi del sector del Mas Lluhí II, ja que l'Ajuntament no li havia encarregat, com segurament també el sector de la Bonaigua ja programat, però no edificat encara. En recomanem la lectura, només cal adreçar-se a l'Ajuntament i demanar-ho.
Desde la PCDV el dilluns 19 de gener de 2004 hem presentat una proposta de no edificació de la vall i de gestió sostenible del territori, que desenvolupem aquí

Aquestes són les al·legacions de la PCDV en relació a l'aprovació inicial de la modificació del PGM per part de l'Ajuntament de Sant Just Desvern.
al·legacions en document word
al·legacions en document pdf


Agenda
Dimecres 4 d'Octubre de 2006 - Xerrada:

La Vall de Sant Just, construcció imminent.
al Casal de joves: 19:30h

Organitza: Plataforma Cívica en Defensa de la Vall  i Alnus - EdC amb el suport de la PCDC i la SEAS

*Pla parcial Mas Lluí 2: 262175m2, sostre edificable 143242m2Aspecte de Sant Just Desvern els dies previs a la manifestació de febrer de 2004
   

 
Tornar a  inici 
Enllaç al web d'Alnus-Ecologistes de Catalunya