HISTORIAL DE NOTÍCIES

Novembre 2011

Banc de temps de Sant JustEs crea un Banc de temps a Sant Just.
Surt del moviment dels indignats i es presenta en una paradeta de Sant Just al carrer aquestes festes de tardor. Aquesta iniciativa preten fer servir el temps en comptes de diners com a moneda d'intercanvi, és una manera d'intercanviar favors o serveis... teniu més informació a la pròpia web:
http://bancdetempssantjust.wordpress.com/
Des del CEPA - Alnus  els desitgem força exit!
Març 2011

Reelaborem el Pla estratègic ambiental per al 2015 a Sant Just Desvern
Volem un poble ambientalment sostenible.
Pla estratègic ambiental 2015
S'acosten les eleccions i els partits polítics ja estan elaborant els seus programes. Des del CEPA/Alnus - Ecologistes de Catalunya oferim un munt de propostes per a una racionalització ambiental del nostre Pobleiciutat. Sant Just és capdavanter en algunes qüestions mediambientals, com la gestió dels residus, implantació de plaques solars, alentiment del desenvolupament urbanístic, etc. Toi i així,  queda molt per fer per tendir cap a un desenvolupament sostenible.

Per aquest motiu hem revisat les nostres propostes d'altres legislatures i presentem un document actualitzat. El pla estratègic ambiental per al 2015.

Es pot consultar al web o Es pot descarregar en pdf
Algunes propostes (nota press)Febrer 2011

Collserola-Sant Feliu


Cicle de sortides 2011 per a conèixer i reconèixer els arbres de la Vall

Comencem un cicle de sortides aquest any 2011 per a conèixer de prop alguns arbres de la Vall de Sant Just i captar la seva bellesa mitjançant la fotografia.
Coincideix amb l'any internacional dels boscos.
Serie de sortides temàtiques:


Desembre 2010


La Vall de Sant Just més protegida amb el Parc Natural de Collserola
Ara tenim 2 parcs de Collserola, el Natural més petit que el definit l'any 1987 pel PEPCo...
Llegir més...
Límits de l'actual Parc Natural a la Vall de Sant Just


Abril 2010

Safari fotogràfic a la recerca de les papallones de la Vall 18 d'abril de 2010


Febrer 2010Collserola-Sant Feliu

Collserola perd valor natural al ple Sant Feliu

Decepció ciutadana davant la decisió de l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en aprovar en el ple provisionalment la modificació urbanística del PGM que menysvalora Collserola i densifica encara més el barri de Mas Lluí...

 


Gener 2010

Collserola, un parc natural de protecció indefinida i sense garanties

Per fi s'ha publicat el decret per a declarar el Parc Natural de la Serra de Collserola. la proposta per una banda suposa una important retallada a les dimensions de l'actual Parc, però per l'altra, un augment de zones protegides i la inclusió de dues reserves naturals.

Enllaç PCDC web
La PCDC hem presentat ja les al·legacions pertinents on demanem entre altres coses, que s'ampliïn els límits del Parc al que permetria la legillació urbanística vigent incorporant terrenys naturals i rústecs i afavorint les connexions ecològiques amb els espais naturals propers.

La Vall de Sant Just guanya i perd àrees de protecció.
Veure comunicat PCDC - Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya

Desembre 2009


Al·Camí vallleguem a l'agressiva proposta de pavimentació del camí de Vallvidrera a la Vall de Sant Just

Hem presentat diverses consideracions i al·legacions al projecte d’arranjament del camí de Vallvidrera de Sant Just Desvern, al no estar d'acord amb les propostes de formigonar i compartimentar amb carril bici i vianants part del camí de Vallvidrera a la Vall de Sant Just.

Les al·legacions s'han formalitzat amb l'adhesió de la Secció Excursionista de l'Ateneu Santjustenc, l'Associació de Veïns de Sant Just Desvern, la Plataforma cívica per a la defensa de Collserola, i de Narcís Prat catedràtic d'ecologia de la UB i membre del Consell municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat de Sant Just Desvern.


+ info


Éxit de públicJuny 2009

Conferència exitosa sobre les problemàtiques ambientals  properes.


La gent està molt sensibilitzada amb els temes que ens afecten la salut i l'entorn, així ho demostren els més de vint participants al debat posterior a les conferències que 
organitzà Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya amb la col·laboració de les entitats de Sant Feliu Aire net i Amics de la natura de Sant Feliu, pertanyents a la
.

La nostra salut i el paisatge de Collserola pot anar a  pitjor en breu. La contaminació de la cimentera Sanson convertida en incineradora de residus es farà notar aviat.
Aquí trobareu un petit resum:

Sectors afectats de Collserola-St. Feliu

La cimentera a prop és pitjor que el tabacPROJECTE DE CREMA DE RESIDUS A SANT FELIU
 
Una nova modificació urbanística farà perdre 26 Ha de sòl forestal, més requalificacions especulatives... la població de Sant Feliu s'està mobilitzant per aturar-ho.
+ info 


floretesMaig 2009

Exploració, recerca i DESCOBERTA de les flors de la Vall 
+ info
El passat 10 de maig Alnus/ CEPA va organitzar una sortida d'exploració i DESCOBERTA de les flors de la Vall.
A partir de les fotos realitzades ja tenim a punt una magníficaexposició a la web. (Presentació)


Març / Abril 2009

Com volem que sigui el camí de Vallvidrera?

L'ajuntament de Sant Just va iniciar un procés de participacióciutadana demanant l'opinió decom volem que sigui el camí de Vallvidrera en el futur. 

Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya creiem que el principal objectiu a assolir és no facilitar el transit per la Vall.
  • Opinió previa al debat (Oleguer Farràs)
  • DESPRÉS DEL DEBAT DEL CAMI DE LA VALL, ARA CAL PRENDRE DECISIONS... (Jordi Agulló)
+info


Març 2009

Manifestació en defensa del territori i contra la política ambiental de la Generalitat de Catalunya. 

P1010050

22 de març de 2009

Unes 180 entitats i plataformes participants.

per a més informació podeu visitar el bloc de la mani: 22marc2009.blogspot.com/

66 fotos | 936 vistas Presentació / fotos Mani 22m 2009

Podeu consultar el mapa de punts calents on estan identificats més de 400 conflictes en el territori català.
http://ecologistes.cat/22M/mapa.html


+ info local

+ premsa


NOU PONT DE VIANANTS I CICLISTES A LA RIERA Passarel·la

Degut a les obres ATLL del transvasament de la Fontsanta a Trinitat, del túnel a la zona baixa de la riera, hi ha una concentració de màquines, camions i materials. L'Empresa va voler tallar el camí de Can Gelabert. Vam fer una queixa i un escrit demanant que fessin un pas alternatiu, un pont de vianants que connectés la via asfaltada de la riera amb el camí a Can Gelabert, i que el cost el pagués l'empresa en els euros que s'han estalviat al no enviar camions al port i descarregar la pedra a la mateixa Vall i al torrent de la Fontsanta. En una reunió del Consell de medi ambient el representant de l'empresa va dir:
- Que el cost del pont no el podien assumir, i si es cert que hem estalviat euros. 
 
Sense notícies de ninguna part trobem que s'ha fet una passarel·la provisional enganxada al mur...

+ info

 
Febrer 2009

Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya hem presentat al·legacions a la destructiva proposta de modificació de planejament urbanístic, que afecta a zones que actualment estan considerades Espais d'Interès Natural per la Generalitat, per estar dins del Parc de Collserola i la Xarxa Natura 2000 de Sant Feliu.
Sectors afectats de Collserola-St. Feliu
Proposem de manera argumentada que cal desprogramar el nou vial que trinxaria els boscos del torrent del Duc, i que ha de dur a la contaminant cimentera; al·leguem en contra de la requalificació del sòl forestal en jardins.  També proposem qualificar les zones agrícoles com a tal, per destacar-ne el seu valor paisatgístic i com a element vertebrador del territori, ja que es vol qualificar, inconcebiblement, aquestes zones també com a parcs i jardins.
Collserola-Sant Feliu
 
+ info


Desembre 2008

ENTERRAMENT DEL PROJECTE BICI A COLLSEROLA.

El Projecte Bici ha mort en l'intent de vetllar per la protecció de Collserola davant de la massificació ciclista. El Consorci de Collserola n'ha aturat el seguiment i el treball que estava duent a terme. És una oportunitat perduda...

L'opinió d'en Josep Miquel Mallafré

Alnus - Ecologistes de Catalunya proposa fer un pas alternatiu amb una passarel·la degut al tall per les obres d'ATLL a la Vall de Sant Just
-
Accés a Collserola tallat per la Vall de Sant JustDavant el tall del camí de can Gelabert d'accés a Collserola, fet per l'empresa ATLL recentment per l'inici de les obres de la Tuneladora, sense donar cap pas alternatiu, Alnus-Ecologistes de Catalunya ha presentat una proposta a l'Ajuntament de Sant Just per a que es solucioni urgentment amb un pont de vianants per sobre de la riera a enllaçar al camí de Can Gelabert. ATLL n'haurà d'assumir el cost. Es dona el cas que està estalviant centenars de milers d'euros en el trasllat i abocament dels materials d'extracció que tenia que projectat dur-los al dic del port i les està descarregant al torrent de la Fontsanta i a la mateixa Vall.

Octubre 2008


Setembre 2008


...A més a més, que no es desaprofitin els 270m2 de coberta per a la instal·lació de fonts d’energies renovables.  Que l’elecció dels materials es decanti cap a aquells més fàcilment reciclables i amb menys incidència mediambiental en el seu cicle de vida i que en el marc de les obres arquitectòniques...

  Juliol 2008


 
Juny 2008


L'objectiu inicial de la campanya és que els consumidors a l'hora de comprar, duguem una bossa reutilitzable, carretó o cabàs. I els comerços ofereixin en cas necessari una bossa reutilitzable i reciclable de disseny particular i que justifiqui un cost d'uns 0,20€ per bossa...El passat diumenge 14 de juny de 2008 l'Alnus va organitzar una bicicletada urbano-naturalística als aiguamolls de Molins de Rei amb el propòsit de potenciar l'ús urbà de la bici i alhora gaudir de l'entorn del castigat riu Llobregat.
Podeu veure algunes fotos de la bicicletada
Maig 2008

Ja són 125 les entitats que s'afegeixen a la demanda de salvar el parc natural de Collserola; tu també t'hi pots afegir.


Abril 2008
La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola (PCDC) vist que les administracions no han fet gaire per protegir la serra ha decidit organitzar una Marxa popular amb la complicitat de la ciutadania. La marxa ha estat un èxit, considerant la desmobilització popular dels nostres temps. Prop de 1200 persones han fet un recorregut caminant ...


Dijous 10 a la tarda va tenir lloc el tercer debat sobre la necessitat de protecció de Collserola a l'Ateneu Barcelonès, organitzat per la Plataforma cívica per a la defensa de Collserola...
Març 2008
La situació actual de manca d’aigua no respon únicament a una situació anòmala de manca de pluges, escenari recurrent en la climatologia de la Mediterrània Occidental, per una banda, o dels baixos nivells de reserves als pantans, per una altra, sinó que és la conseqüència directa d’una mala planificació dels recursos hídrics i una gestió de l’aigua favorable al malbaratament per part de determinades activitats econòmiques...

 


Febrer 2008

10è aniversari Alnus
Tornar a ALNUS inici